Interaktivni dodatki:


Datum: 8. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!

Z mandlji lahko kontrolirate svoje kilograme, vendar pa dobite s to metodo nekaj dragocenejšega ...

Mandlji imajo kopico koristnih lastnosti, najmočnejše pa so pri zniževanju holesterola, ohranjajo moč srčne mišice, bogastvo mineralov in vitaminov pa zelo pozitivno vpliva na spomin in delovanje možganov. A mandlji potopljeni v vodo so lahko nekajkrat močnejši!

A skrivnost mandljev se skriva v lupini.

Pravzaprav e pod rjavo lupino kiselkasta plast, ki preprečuje absorpcijo koristnih in zdravih snovi, zato je zelo priporočljivo, če mandlje pred uživanjem olupite. Olupljeni in mokri mandlji imajo bistveno več vitaminov B in koristnih encimov, pravzaprav so lažje dostopni, zato se suhim mandljem raje izogibajte, ker od njih vaš organizem ne bo dobil veliko koristnih snovi.

Namreč, olupljeni mandlji so odličen vir kalcija, železa, so močni antioksidanti, imajo veliko vitamina E, veliko vlaknin, izboljšujejo prebavo, pomagajo pri sladkorni bolezni, kožnih težavah in kroničnih težavah s srcem in artritisom.

Vlaknine v mandljih zmanjšujejo apetit, vlaknine čistijo črevesje, vse skupaj pa sprošča in pomirja. Namočeni mandlji so resničen zaklad narave.

Kako pripraviti namočene mandlje?

Najprej mandlje stresite v kozarec velikosti 2 dcl in vanj nalijte vročo vodo. Do roba. Tako, da voda pokrije mandlje. Vse skupaj pustite stati približno 12 ur.

Potem dodajte v to mešanico 2 ščepca soli in pustite stati še 12 ur.

Po 24 urah bo rjava lupina sama odstopila.

Tako namočene mandlje lahko uživate tudi do teden dni, vmes pa vas ni treba biti strah, da bi zaradi namakanja mandlji izgubili hranilno vrednost.

Pazite le na to, da namočenih mandljev ne pojeste preveč. Nutricisti predlagajo, da svojo težo delite z 10 in boste dobili, koliko zrnc mandljev lahko pojeste na dan. Jejte jih pred, ali še bolje namesto, večerje.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani