Interaktivni dodatki:






Datum: 5. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono

Nutricisti o tej kombinaciji govorijo, kot bi odkrili rudnik zlata, saj gre za bogato mešanico hranljivih snovi.

Če brokoli kombinirate z limono, bo učinek obeh nekajkrat višji. Že samo ena žlica na dan lahko poskrbi, da vam virusi ne bodo prišli do živega, da se boste bolje počutili in, da boste imeli več energije.

Brokoli izboljšuje prekrvavitev, je dober za vid in ima antikancerogene lastnosti. Bogat je s folno kislino in regulira prebavo. Zaradi visokega deleža vlaknin in vode ustvarja občutek sitosti, najpomembnejša lastnost brokolija pa je, da deluje na telo čistilno in razstruplja organizem.

Limona je v mrzlih mesecih zagotovo eden najpomembnejših sadežev, v kombinaciji z brokolijem pa je pomembno, da ju mešamo v razmerju 1 : 1. Dovolj je, da uporabimo nekaj kolobarjev limone (skupaj z lupino, zato uporabite ekološko pridelane bio limone) in nekaj centimetrov korena brokolija. Vse skupaj v mešalniku dobro premešajte, da dobite pasti podobno zeleno snov. Razredčite jo lahko z vodo, če pa želite do konca izkoristiti klub zmagovalcev (povečano moč zelenjave), pa vam priporočamo, da kombinirate še z jabolki, špinačo, zeleno in kumarami.

Še dodatek: napitka nikar ne segrevajte. Hladnejši je, boljši je. Seveda sredi zime ni priporočljivo pretiravati z dodajanjem ledu, lahko pa za čez dan to mešanico brez skrbi shranite v hladilnik.

Naslednji dan pa si vsekakor pripravite svež pripravek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani