Interaktivni dodatki:


Segret med se bolje poveže s cimetom in je zato njun učinek močnejši.
Segret med se bolje poveže s cimetom in je zato njun učinek močnejši.



Datum: 6. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

6 težkih bolezni, ki jih ozdravi ta preprost recept

Po celem svetu potekajo raziskave o učinkovitosti medu in cimeta in samo vprašanje časa je, kdaj bo ta kombinacija dobila status uradnega zdravila.

Ali ste vedeli, da je med edino živilo na svetu, ki nima roka uporabe? Res je, da lahko po določenem času kristalizira, vendar je še vedno užiten. Če pa mu dodate še cimet, dobite kombinacijo, ki ima izredne učinke na naše zdravje. Presenečeni boste nad učinki tega pripravka.

Če želite pripravek uporabiti v preventivne namene, je dovolj, da pojeste na dan žličko medu zmešano z žličko cimeta. Če je med pretrd, ga lahko na rahlo tudi segrejete, da boste dobili bolj homogeno zmes. V primeru, da ste že zboleli, ali že imate težave, ki bi jih radi odpravili na naravni način, pote pojejte tri take žlice na dan.

In čemu služi pripravek iz medu in cimeta?

1. Srčne bolezni
Če vsak dan na tešče pojeste eno žlico medu pomešanega s cimetom, se vam bo zmanjšal holesterol v arterijah, za polovico se bo zmanjšalo tveganje za srčni napad, telo bo manj obremenjeno zaradi fizičnega stresa, manj pa boste tudi zadihani. Med in cimet tudi krepita srčno mišico.

2. Artritis
Ljudem z artritisom priporočamo, da vsaj dan popijejo skodelico vroče vode v katero so dali dve žlici medu in eno žlico cimeta. To pijte vsak dan, lahko tudi zjutraj in zvečer. Mnogi so s tem pozdravili celo kronični artritis, vsekakor pa boste opazno omilili težave.

3. Okužba mehurja
Če v kozarcu mlačne vode raztopite žlico medu in dve žlici cimeta, bo ta kombinacija uničila vse škodljive bakterije v mehurju. Dovolj je že en tak pripravek, pa se boste bolje počutili.

4. Holesterol
Če imate težave s povišanim (slabim) holesterolom, si pripravite napitek iz dveh žlic medu in treh čajnih žličk cimeta. Oboje zmešajte s skodelico tople vode. Študije so pokazale, da se v eni uri holesterol v krvi zniža za 10 %. Če to kombinacijo pijete večkrat na dan, lahko zelo učinkovito obvladujete nivo holesterola v krvi.

5. Sinusi
Vas skrbijo prehladi, gripa, imate pogoste težave s sinusi? Tri dni za zajtrk pojejte žlico toplega medu in majhno žličko cimeta. To vas bo obvarovalo pred nadležnimi jesensko-zimskimi boleznimi.

6. Rak
V ZDA in na Japonskem že več let potekajo študije, kako s cimetom in medom zdraviti najtežje oblike raka. Zlasti pri raku na črevesju in kostnem raku se je ta kombinacija izkazala za zelo uspešno. Bolniki, ki so 3-krat na dan pojedli 1 žličko medu zmešano z 1 žličko cimeta, so po 30 dneh ustavili napredovanje bolezni, mnogim pa se je celo zdravje bistveno izboljšalo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani