Drugačne palačinke, da te kap!

Interaktivni dodatki:






Datum: 7. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Drugačne palačinke, da te kap!

Te palačinke bi lahko jedli vsak dan. Korenček ima v tej kombinaciji izjemen učinek. Poleg tega so take palačinke zelo nasitne ...

Take palačinke vsa bodo zagotovo navdušile, ker prinašajo veliko zdravja, po drugi strani pa so sestavine tako nenavadne, da s klasičnimi palačinkami nimajo veliko skupnega. Če jih pripravite na način, kot običajne, boste takoj ugotovili, da imajo takšne palačinke veliko boljši vpliv na zdravje organizma.

Pa še pojedli jih boste manj, ker so zelo nasitne in ne redijo, kot klasične palačinke.

Sestavine:

  • 1 korenček (nariban, srednje velik)
  • 1 dcl beljakovin (priporočamo okus čokolade)
  • 3 žličke bele moke (lahko tudi moke brez glutena)
  • pecilni prašek
  • cimet
  • žlička chia semen
  • 1 jajce
Priprava:

Rumenjak stepemo, da postanejo penasti in jim dodamo nariban korenček. Dodamo čokoladne beljakovine in vse skupaj z mešalnikom dobro premešamo.

V drugi skledi zmešamo moko, pecilni, cimet, chia semena in dodamo malo vode (1 dcl bo do bolj). Vse skupaj pustimo stati nekaj minut, da se zmes napije.

Nato vsebini obeh posod dobro zmešajte.

V tretji posodi stepite še beljak, da postane trd. Po želji dodajte še ščepec soli.

Vse skupaj dobro zmešajte, da dobite homogeno zmes in iz te zmesi specite enako, kot običajne palačinke.

Če želite, da bodo palačinke zdrave za namaz ne uporabite marmelade, tudi sadja ne in ne smetane, pač pa tako palačinko namažite z arašidovim maslom, ki ga lahko naredite tudi sami (arašide dajte v mešalnik, dodajte malo soli, malo sladkorja in malo olja).

Take palačinke vas bodo navdušile tako po okusu, kot tudi po količini zdravih sestavin. Že sam pogled na uporabljene sestavine kaže, da gre za zdravo in nenavadno kombinacijo živil.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam ...






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani