Interaktivni dodatki:


Datum: 7. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako narediti krompirjev sok?

Pogosto slišimo, kako je krompir škodljiv. Vendar, če ga pripravimo v obliki soka, so njegove zdravilne lastnosti izjemne.

Krompir sam po sebi ni škodljiv. Škodljiva je naša uporaba in kombinacije, ki obremenjujejo naš organizem, namesto, da bi ga krepilo.

Krompirjev sok ima veliko vitaminov B in C, veliko ima kalija, kalcija, železa, fosforja in bakra, krepi imunski sistem, predvsem pa je zelo nasiten.

Kako naredimo krompirjev sok?

Postopek je preprost: uporabite en srednje velik krompir, olupite ga in narežite na majhne kocke. Kocke dajte v sokovnik in iz njih iztisnite svež sok. Če sokovnika nimate, lahko uporabite običajni mikser in na koncu vse skupaj precedite skozi bombažno krpo.

Sok je najboljši svež. Pijte ga počasi in, če je le mogoče, brez kakršnih koli dodatkov. Če va okus vseeno ni všeč, ga posladkajte z žličko medu.

Priporočljivo je da tak sok pijete na tešče (vsaj pol ured pred zajtrkom). Drugače pa tak naravni sok krepi imunski sistem, deluje protivnetno, pomaga pri lajšanju artritisa in premagovanju drugih težavah povezanih s sklepi, zdrave notranje razjede, čisti jetra in žolčnik, na Japonskem pa tak sok priporoča tudi uradna medicina pri zdravljenju hepatitisa (ni znano, zakaj tega ne bi priporočali tudi pri nas). Po mnenju strokovnjakov krompirjev sok pomaga tudi pri zniževanju holesterola, ker je bogat z vlakninami, čisti prebavni sistem in pomaga pri zaprtju, ker pa vsebuje veliko glikoalkaloidov, ima izjemne protitumorne lastnosti, ki preprečujejo, da bi se ravake celice razširile po vsem telesu.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani