Interaktivni dodatki:






Datum: 16. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

7 koristi kokosovega olja na tešče

Kokosovo olje je pravi zaklad za človeško telo, vendar samo, ko ga jemo na tešče. Poznate te koristi?

Kokosovo olje ima prijeten vonj, vsebuje vodo in ima majhno količino maščobnih kislin. Vse to so lastnosti, ki močno vplivajo na naše zdravje.

1. Pomaga pri hujšanju
Več raziskav je pokazalo, da 1 sli 2 žlički kokosovega olja na prazen želodec, močno pomaga pri hujšanju. Kokosovo olje spodbudi prebavo, daje občutek sitosti in zato v povprečju pojeste približno 1.674 J (400 kalorij) manj, kot je vaš dnevni optimum.

2. Manjši trebuh
Naj se sliši še tako nenavadno, a kokosovo olje topi predvsem in samo maščobe, ki so se vam nabrale okrog želodca, torej v neposredni bližini. Nekateri poročajo, da se vam lahko obseg okoli pasu z eno žličko na dan v enem tednu zmanjša tudi za 2 centimetra.

3. Pojedli boste manj hrane
Brez posebnega napora boste pojedli manj. Zapomnite si, da morate jesti žličko kokosovega olja na tešče vsaj 4 dni zapored, da organizem zazna vašo novo navado. Ko se bo to zgodilo, boste tudi opazno manj lačni. Nekateri celo poročajo, da jim občutek lakote skoraj povsem izgine.

4. Boljša presnova
Uživanje kokosovega olja na tešče je zelo pozitivno za vašo prebavo. Vsebnost mineralov, vitaminov, beljakovin in vlaknin, je v najbolj naravnem razmerju med vsemi živili, kar jih poznamo. Znano je namreč, da bi človek lahko preživel samo s kokosom, ker je v njem vse, kar potrebujemo za funkcioniranje organizma.

5. Pomaga pri vpojnosti hranljivih snovi
Kokosovo olje na tešče spodbudi organizem, da vsrka tudi do 60 % več hranljivih snovi, kot sicer. To pomeni, da organizem dobi potrebno količino hranljivih snovi veliko prej, kot sicer.

6. Bori se z vnetji
Kokosovo olje ima veliko antioksidantov, ki so najmočnejši protistrup prostim radikalom, ki v prvi fazi povzročajo vnetja, kasneje pa se iz njih razvijejo tumorji in rakavi zasevki. Olje spodbuja razgradnjo želodčnih kamnov, črevesnih težav in drugih bolezni želodčnih organov.

7. Povečuje energijo
Kokosovo olje je zelo pomemben vir energije. Deluje celo bolje, več časa in hitreje, kot mnoge energijske pijače.

Za konec pa še opozorilo. Pretiravati s kokosovim oljem vam tudi ni treba. Še posebej, ker ima olje, ki ga dobimo pri nas, veliko dodatkov, ki niso zmeraj in za vse primerni (pazite predvsem na težke kovine). Če boste pojedli eno žličko, ne boste imeli težav, drugače pa upoštevajte te maksimalne vrednosti:

  • manj kot 40 kilogramov: 2 žlički
  • med 40 in 60 kilogramov: 3 žličke
  • med 60 in 80 kilogramov: 4 žličke
  • med 80 in 100 kilogramov: 5 žličk
  • več kot 100 kilogramov: 6 žličk
Kupujte predvsem deviško kokosovo olje, ker je v tem olju manj primesi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani