Interaktivni dodatki:






Datum: 12. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Imate temen urin? To je znak za preplah!

Če ste zdravi in imate temen urin, potem delate nekaj hudo narobe. Veste kaj?

Urin je temen zato, ker je v njem veliko snovi, ki lahko poškodujejo ledvice, je pa to znak, da ima telo premalo tekočine in jo zato zadržuje v sebi. Čim prej morate poskrbeti, da bo telo dobro hidrirano. V nasprotnem lahko pride do zelo hudih težav. A hidrirati telo ne pomeni, da naenkrat popijete cel liter tekočine, pač pa vsakih 10 do 20 minut po 2 dcl.

Zdravniki opozarjajo, da če pride do pomanjkanja vode v telesu, potem pride tudi do motnje ravnovesja elektrolitov, to pa povzroči druge motnje biokemičnih procesov.

Zaradi nezadostne tekočine v telesu se zmanjša pretok krvi skozi ledvice, kar lahko v skrajni fazi povzroči tudi odpoved ledvic. Pomanjkanje tekočine v telesu povzroči nastajanje usedlin iz kalcijevega oksalata in kalcijevega fosfata, povzroči tudi nastanek sečne kisline, možnosti za nastanek ledvičnih kamnov vseh vrst se drastično povečajo, vse skupaj pa je močno povezano s hrano, ki vsebuje visok odstotek beljakovin živalskega izvora.

Veste, zakaj pa je dehidriranost v hladnih dneh nevarnejša od tiste poleti?

Poleti se veliko gibljemo in tudi veliko pijemo. Poletna dehidriranost je večinoma trenutna. Ko pa se vreme shladi, pozabimo na tekočino, manj se gibljemo in smo zato bolj izpostavljeni težavam s pomanjkanjem tekočine.

In še opozorilo: telo potrebuje v povprečju tri dni, da se privadi na spremenjen režim prehranjevanja. Ko se vreme nenadoma spremeni in pride dan, ko ne pijemo dovolj, po nepotrebnem obremenjujemo ledvice.

Zato bodite ves čas pozorni, koliko teočine popijete.



Imate temen urin? To je znak za preplah!
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani