Interaktivni dodatki:


Datum: 13. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako s pomočjo rdeče pese izmeriti zakisanost organizma?

Objavljamo preprost način, kako oceniti, kako zakisan je več organizem. To vam tudi pove, kaj morate storiti in, kaj ne.

Zakisanost organizma lahko hitro in enostavno ocenite z rdečo peso. Naj se sliši še tako nenavadno, a prebavljivost pese in barva urina povesta več o vašem organizmu, kot si mislite.

Metoda je preprosta ...

Rdečo peso skuhajte in jo pojejte približno toliko gramov, kot imate kilogramov (če tehtate 60 kg, pojejte 60 gramov). Počakajte nekaj ur in bodite pozorni na barvo urina. Čim bolj svetel je vaš urin, manj zakisano je vaše telo.

Če se vaš urin sploh ne obarva, potem imate v želodcu dovolj kisline, ki peso temeljito razgradi.

Če je vaš urin svetlo roza barve, je količina želodčne kisline nekoliko šibkejše, vendar jo je še dovolj, da ste lahko brez skrbi.

Bolj kot je urin rdeče barve, manj prebavnih beljakovin imate, kar je lahko tudi posledica glutena, ki črevesnim resicam prepreči, da bi telo vsrkalo hranljive snovi iz pese, to pa tudi preprečuje, da bi hranljive snovi prišle v krvni obtok. Gluten lahko povzroča tudi drobne ranice v črevesju, kar ne samo, da ni v redu, celo zelo nevarno je. In še, to je tudi pogost razlog, zakaj se redite.

Močno rdeče obarvan urin je lahko tudi znak pomanjkanja vitamina B12, ki ne samo, da preprečuje nastajanje drobnih poškodb v črevesju, pomanjkanje prepoznamo tudi po tem, da smo pogosto utrujeni, hitro zadihani in izčrpani.

Seveda pa obstaja tudi trik s katerim preprečimo obarvanje urina, ki pa ga uporabite šele, če vam test s peso ne da dobrih rezultatov. Preden zazvonijo vsi alarmi in letite k zdravniku, poskusite še to ...

Med enim in drugim testom naj mineta vsaj 2 dneva. Potem 30 minut preden ponovno zaužijete peso, popijte pol litra voda v katerega dodate veliko žlico jabolčnega kisa. To bo v vašem želodcu naredilo fino oblogo, ki bo želodec in črevesje obvarovalo pred poškodbami.

In še ... Test z rdečo peso je izredno zdrav, saj nas pesa ščiti proti raku, ščiti nas pred visokim pritiskom, povzroči krčenje tumorjev, ima veliko antioksidantov, folne kisline in kalija.

Ta test vam priporočamo tudi, ko se ne testirate.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
rdeča pesa
 
pH
 
zakisanost
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani