Interaktivni dodatki:


Datum: 15. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

3 napake, ki jih delamo na tehtnici?

Če vas skrbijo vaši kilogrami, se morate tega lotiti resno, ker le tako boste lahko spremljali napredek. Pa veste kaj to pomeni?

Zelo pomembna stvar, ki jo morate vedeti je, da je vsak kilogram maščob enakovreden 29.307 J (7000 kalorij). Torej: če želite shujšati samo za 1 kilogram, morate pojesti toliko kalorij manj, ali pa jih toliko več porabiti. Tisti, ki ste se že kdaj spraševali, zakaj tehtnica ne pokaže napredka, četudi se neizmerno trudite, je tukaj nekaj nasvetov, ki se jih morate držati.

1. Ne tehtajte se ponoči
Če sodite med tiste ljudi, ki se tehtajo večkrat na dan, potem ste gotovo opazili, da smo ljudje zvečer težji. Razlog za to je preprost: telo čez dan nabira tekočino, ker pričakuje obremenitve, poleg tega pa pogosto uriniranje ne bo motilo regeneracijskih in očiščevalnih procesov, ki se dogajajo ponoči.

Najboljša ura za tehtanje je zjutraj, takoj, ko vstanete in še niste nič pojedli. Samo tako boste lahko primerjali svojo današnjo težo z včerajšnjo, če že morate ...

2. Tehtanje z obleko
Ali ste vedeli, da povprečna moška "domača" obleka tehta med 1,2 in 6 kilogrami, ženska pa med 0,8 in 4,2 kilogrami. Teža je tudi odvisna od letnega časa, vremena in tudi priložnosti za kam ste oblečeni. V omenjene teže pa niso všteti čevlji, kar predstavlja dodaten težek zalogaj. Najmanj, kar lahko storite je, da se tehtate bosi, še bolje pa zjutraj, ko ste goli in preden skočite pod tuš.

Pri tehtanju je zelo pomembna rutina, vedno isto ...

3. Tehtanje takoj po telovadbi
Res je, da je pogled na tehtnico takoj po telovadbi, najlepši, vendar so takrat nerealne številke, ker ste med telovadbo izgubili veliko znoja, veliko vode ... V resnici niste prav nič shujšali, če se po telovadbi izdatno najeste in napijete (kar se morate, ker vam drugače grozi dehidracija).

In še nekaj ... Nikar se ne tehtajte vsak dan, kaj šele večkrat na dan. Zdravo tehtanje je enkrat na teden (isti dan ob isti uri).

Če se vam bo kdaj zdelo, da ste shujšali za 2 kilograma, ali več, takoj prekinite, ker je nekaj narobe (običajno je vsako pretiravanje v škodo vašega zdravja). Izgubiti 29.307 J (7000 kalorij) v enem tednu, ni tako malo, predvsem pa ni zdravo.

Zato nikar ne pozabite: zredimo se lahko hitro, hujšamo pa počasi. Zelo počasi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani