| 
NASVET DNEVA: Listi rabarbare vsebujejo oksalno kislino, ki ima uničujoč učinek na ledvice.

Interaktivni dodatki:






Datum: 15. SEP 24 - DOBRO JE VEDETI

Ali je varno jesti česen, ki kali?

Česen, ki kali, očitno sporoča, da jedro počasni gnije, kar pomeni, da je kaljeni česen le pogojno uporaben.

Česen lahko v primeru pravilne hrambe vzdrži tudi do pol leta, vendar pa ne smemo pozabiti, da kaljen česen sporoča, da njegovo jedro že razpada in zato kali.

Kadar je česen glavna sestavina jedi, ki jo pripravljate (ali pa vsaj ena glavnih), ne uporabljajte kaljenega česna, ker bodo kalčki močno pogrenili jed. Res močno!

Če česen uporabite zgolj kot začimbo, lahko kalček odrežete in je jedro še povsem uporabno. Zaradi obrezanega česna ne boste zboleli, je pa res, da je njegova moč bistveno slabša. Kaljen časen ima manj kot pol hranljive vrednosti v primerjavi s svežim.

Še to je dobro vedeti ... Kaljen česen je tudi znak, da je bil predolgo na toplem, izpostavljen soncu in vlagi ... Vseh teh dilem ne boste imeli, če se česnu, ki kali, izognete.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani