Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je nevarno zajtrkovati ta živila

Predstavljamo vam 7 živil, ki se jim morate izogniti. Še posebej to velja za zajtrk, na tešče ...

1. Alkohol
Alkohol za zajtrk pospešuje staranje. Poleg tega lahko alkohol povzroči hormonske motnje, poveča se število aken, zniža se imunski sistem, kar lahko povzroči motnje v prebavi, najbolj nevaren pa je alkohol, ker povzroča dehidriranost, zato je vaš obraz ves čas zabuhel. Alkohola nikar ne pijte v dopoldanskem času, tudi kot dodatek h kavi ali drugim jedem. Nikdar!

2. Riževe ploščice
Riževe ploščice, pogače, karkoli iz riža za zajtrk je lahko škodljivo. Riž v pecivu pospešuje staranje, povzroča večjo nagubanost obraza, predvsem pa zavira delovanje možganov. Največji problem veh riževih peciv je pomanjkanje hranilnih vrednosti. Vse skupaj ni nič!

3. Suši
Ste vedeli, da znamenita japonska poslastica povzroča prezgodnje staranje in povečuje število aken po obrazu? Največji problem je visoka koncentracija soli, ki povzroča dehidracijo notranjih organov in soli, ki jo zaužijete zjutraj, se izredno težko znebite. Zato morate poleg sušija popiti izredno velike količine vode. Nekateri nutricisti celo priporočajo spanje z mokrimi obkladki po obrazu. Zato sušija zjutraj nikar ne jejte, četudi so vam ostali še od prejšnjega večera.

4. Mlečni izdelki
Mleko krav vsebuje rastni hormon, ki poslabša delovanje oljnih žlez in dodatno masti kožo. Poleg tega je danes resnično težko (če sploh?!) dobiti zdravo mleko, ker krave vse pogosteje hranijo z gensko spremenjeno koruzo in sojo, kar se pozna tako na mleku, kot vseh ostalih mlečnih izdelkih (siru, skuti, tudi jogurtu in kefirju). Poleg tega je kar 75 odstotkov Zemljanov intolerantnih na laktozo, kar še dodatno povzroča ekceme po celem telesu (najpogosteje po rokah). Ali to pomeni, da je kozje mleko boljše od kravjega? Je, vendar so nevarnosti podobne. Če že ne morete brez mleka, izberite raje rastlinsko mleko.

5. Žitarice
Da, tudi na videz nedolžna žita so lahko škodljiva za kožo. Ne verjemite oznakam naravno, ker gre morda za gensko spremenjene proizvode, ki povzročajo srbečico, alergije in akne. Poleg tega z metodo iztiskanja proizvajalci zdrave snovi prodajajo drugače, od žitaric pa ostanejo samo strupene snovi s katerimi še žita borijo, da jih vsak mimoidoči ne poje. Ne smem pozabiti, da je smisel žitnih semen v naravi ta, da se rastlina po naravni poti razmnožuje. Poleg tega "naravni" kosmiči pogosto vsebujejo tudi po več kot 5 gramov sladkorja na porcijo, kar je pogosto več, kot drugih sestavin.

6. Procesirano meso
Najpogostejši vzrok, zakaj je vaš obraz videti zatečen in zabuhel, je preveč procesiranih mesnih izdelkov za zajtrk. Med najmanj zaželenimi so šunka, slanina in drugi suhomesni izdelki, ker vsebujejo veliko natrija, veliko soli, ki napihuje, poleg tega pa uničuje kolagen in elastin v koži. Meso za zajtrk večina nutricistov odsvetuje, nikakor pa ga ne jejte vsak dan.

7. Sokovi
Problem sokov (naravnih in tistih kupljenih) je visoka koncentracija sladkorja, ki je v tem primeru celo bolj škodljiv, kot vsi morebitni vitamini (tudi teh ni vedno toliko, kot piše na embalaži). Poleg tega sokovi nimajo skoraj nič vlaknin, ki čistijo črevesje in so glavna prednost svežega sadja. Najbolj problematična je limonada, ki lahko na soncu povzroči kemične opekline in poškoduje kožo. Zato je sveže, celo sadje veliko boljše, kot sokovi ali olupljeno sadje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani