Interaktivni dodatki:


Datum: 8. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob

Če telo ne uspe izrabiti vseh zaužitih maščob, se viški nabirajo tam, kjer si najmanj želite. A k sreči obstaja 7 živil odrešiteljev ...

Večinoma se nakopičene maščobe nabirajo v predelu okrog trebuha, zadnjice in stegen. Da bi se temu izognili, poskusite z naslednjimi živili:

1. Piščančje prsi
Eden bolj zanimivih načinov, kako pospešiti delovanje presnove in, kako povečati mišično maso, je piščančje meso, ki ima visoko vsebnost maščob, vsebuje pa tudi veliko mineralov in drugih hranil, ki jih telo potrebuje. Piščančje prsi dajejo organizmu dvakrat toliko energije, kot druga živila.

2. Zeleni čaj
Zeleni čaj je bogat z antioksidantom EGCG (deluje protivnetno, preprečuje nastanek rakavih obolenj, zlasti mehurja, prostate, dojke, debelega črevesja, pljuč) in pospešuje presnovo. Majhne količine kofeina v čaju stimulirajo tudi živčni sistem, kar še dodatno pospešuje izgorevanje.

3. Mlečni izdelki z malo maščob
Že res, da se vsakič, ko kupimo mlečni izdelek z manj maščob počutimo izigrane, ker so iz mleka pobrali koristne snovi, ki jih moramo kupiti ločeno. Vendar pa so takšni izdelki odličen vir kalcija, vsebujejo pa visokokakovostne beljakovine.

4. Čili
Če je hrana začinjena, je to dobro za celoten metabolizem. Rdeč, pa tudi zelen čili vsebuje kapsaicin, kar povzroča pikantnost, hkrati pa po celem telesu spodbudi razgradnjo maščob. S tem uravnava tudi delovanje srca.

5. Ribe
Ribe, kot so sardine, losos, tuna in skuša so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, kar pozitivno vpliva na presnovo in zmanjšuje nivo leptina (hormona, ki nadzoruje težo v telesu). Ribe bi morali jesti vsaj 2-krat na teden.

6. Sadje
Zlasti to velja za jagodičevje, ki ima veliko vlaknin, maščob in drugih mikro hranil. Zlasti citrusi imajo visoko stopnjo vitamina C, fitokemikalije, ki se uporabljajo pri zamrzovanje in pakiranju vseh vrst sadja, pa vsebujejo pomagajo pri vzdrževanju imunskega sistema. Glede na to, da sadje vsako leto izgubi 1 % hranljivih snovi, ne več daleč dan, ko bomo rekli, da je zamrznjeno sadje boljše od svežega.

7. Zelenjava
Špinača in tudi druga zelena zelenjava ima veliko železa in klorofila, ki pospeši izgorevanje maščob. S tem se poveča nivo kisika v krvi, izboljša se krvna slika, manj ste utrujeni, porabite pa tudi več energije. Poleg špinače redno uživajte tudi brokoli.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani