Interaktivni dodatki:






Datum: 4. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Liposomski vitamin C direktno v celico

Koristi vitamina C so znane, manj znane pa so lastnosti vitamina C v liposomski obliko. Ob hladnih dneh je to še posebej pomembno!

Problem vitamina C je, da ga ne moremo zaužiti na zalogo, višek pa izločimo z urinom. Prav lahko se tudi zgodi, da izločimo preveč vitamina. In prav v tem je največja prednost vitamina C v liposomski obliki. Liposomski vitamin C se namreč popolnoma absorbira v krvni obtok, skrivnost pa se skriva v mikroskopskih maščobnih kroglicah.

Kroglice imajo premer enak človeškemu lasu, zgrajene pa so iz fosfolipidov, ki so povsem enaki kot v jajčnem rumenjaku. Poleg tega se liposomi absorbirajo tako, da preprosto vstopijo v celico. Liposom in celica se v bistvu združita kot dva milna mehurčka. Ko se vsebina celice in liposoma zmešata, vitamin C preide neposredno v celico, s tem pa se ne izgubi njegova učinkovitost.

Še eno lastnost ne smemo spregledati. Nove raziskave dokazujejo, da askorbinska kislina 2-fosfat, derivat vitamina C, ne le nevtralizira proste radikale, temveč tudi popravlja poškodbe DNA.

Liposomski vitamin C je zelo pomemben pri krepitvi imunskega sistema, krepi ožilje, kosti, hrustanec, dlesni, kožo ... Pomaga pri presnovi, delovanju živčnega sistema, povečuje absorpcijo železa, vitamina E, zmanjšuje oksidativni stres, zmanjšuje utrujenost, izčrpanost ... Liposomski vitamin C je primeren tudi za vse, ki imajo razdražljiv želodec.

Pomanjkanju vitamina C so še posebej izpostavljeni kadilci. Dim namreč povečuje potrebo po tem vitaminu.

Večje potrebe po vitaminu C imajo tudi starejši, športniki, nosečnice in ljudje, ki pogosto zbolijo. Če ste pravkar preboleli kakšno bolezen, bodite še posebej pozorni, da imate še vsaj 2 tedna dovolj vitamina C. V nasprotnem lahko ponovno zbolite in takšno stanje se lahko ponavlja čez celo zimo.

Vitamin C je eno najbolj varnih in najbolj učinkovitih hranil. Je topen v vodi, kar pomeni, da je najlažja absorpcija v naše telo z vodo. Naš organizem ne shranjuje vitamina C, zato ga moramo dovajati v telo vsak dan, kajti presežne količine telo skozi ledvice izloči.

Žličko liposomskega vitamina C zmešajte z vodo, priporočamo pa, da to popijete zjutraj, vsaj 15 minut pred zajtrkom.



Liposomski vitamin C direktno v celico
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani