Interaktivni dodatki:






Datum: 2. SEP 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Eksotični smuti z izjemnimi lastnostmi

Zdravi Alzheimerjevo bolezen, znižuje holesterol, preprečuje vnetja, krepi imunski sistem, blaži revmatoidni artritis, preprečuje osteoartritis in številne druge bolezni. Izjemno!

Živimo v času smutijev. Smutiji za zajtrk, zelenjavni za kosilo, shujševalni za večerjo. To ni nič slabega, ker mnogi na ta način pojedo več zelenjave in sadja, kot so ga kdajkoli prej.

Tokratni recept za precej eksotični smuti je pravi zaklad narave. Pravzaprav je zanimivo, da je vsaka sestavina sama zase zelo zdrava, ko pa jo sestavimo v zdrav napitek, pa njena moč naraste tudi do 25-krat. Za toliko se namreč poveča vsebnost nekaterih hranljivih snovi.

A poleg tega je ta napitek zelo dober proti holesterolu, preprečuje Alzheimerjevo bolezen, zmanjšuje vnetja, blaži revmatoidni artritis, preprečuje osteoartritis in številne druge bolezni.

Kaj potrebujete za ta napitek?

  • 1 banana
  • 1 pasijonka (gre za eksotično sadje, ki ga dobite tudi v slovenskih trgovinah)
  • kurkuma
Priprava:

Najprej dajte v mikser banano in jo zmiksajte, da dobite gladko in homogeno zmes. Prelijte v kozarec, dodajte 1 žličko kurkume in nazadnje dodajte sredico pasijonke. Vse skupaj z žlico premešajte in popijte.

Nekateri v ta napitek dodajo še žlico ingverja in skodelico kokosa, vendar pa je napitek že v osnovni različici izjemno hranljiv.

Namreč, znano je, da imajo banane veliko kalija, preprečujejo okvare srca, živcev, možganov in mišic. Kurkuma preprečuje vnetja in virusne okužbe. Največ hranljivih snovi pa ima pasijonka. V samo eni pasijonki je polovico toliko vitamina A, kot ga telo potrebuje na dan. Ima toliko vitamina C, kot limona, 15 gramov vlaknin, 500 mg kalija (več kot banana). Znano je namreč, da vitamin A in vlaknine znižujejo raven holesterola.

In še nekaj: ko boste poskusili ta smuti, ga boste želeli piti vsak dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani