Interaktivni dodatki:






Datum: 28. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako so Rusi premagali holesterol in mačka, mi pa tega ne vemo

Rusi spadajo med narode, ki imajo najmanj težav s holesterolom, krvnimi strdki, arteriosklerozo in podobnimi boleznimi sodobnega časa - Skrivnost je v tinkturi za katero še Rusi niso vedeli, kako zdravilna je.

V učbenikih ruske naravne medicine najdemo recepte, ki so jih uporabljale njihove stare mame stoletja nazaj. Za čiščenje krvi, krepitev odpornosti in zdravljenje mačka (da, to je tista "bolezen" po prepiti noči, česar je v Rusiji verjetno veliko) je bila zelo priljubljena tinktura, ki je v resnici zmes česna in limone.

Za zdravilno tinkturo potrebujete:

  • 1 bio limono
  • 6 strokov česna
  • 2 dcl mlačne vode
  • ščepec soli (himalajske, lahko pa tudi jodirane)
Priprava:

Če za limono niste prepričani, da je ekološko pridelana, jo za 10 minut potopite v jabolčni kis. V vsakem primeru pa limono dobro umijte in jo nato narežite na tanke rezine. Čez noč rezine namočite v slani vodi.

Naslednji dan olupite česen, limoni odstranite vodo in oboje dajte v mešalnik. Zmesi dodajte 2 dcl sveže vode in vse skupaj segrejte do vrelišča. Ko zmes zavre, jo odstavite in pustite, da se ohladi. Pustite stati vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč. Šele naslednji dan zmes ocedite. To najlažje naredite s pomočjo bombažne krpe (zmes dobro ožmite, da boste dobili čim več tekočine).

Tako pripravljeno tinkturo pijte 3 tedne vsak dan po 1/2 dcl, najbolje na tešče, ali pa vsaj pol ure pred obrokom.

V nekaterih predelih Rusije dodajo zraven še zdrobljen kikiriki, ki naredi zmes bolj prebavljivo in še ojača zdravilne učinke. Nekateri so poskusili namesto limone uporabiti limeto, pa ni bilo takšnega učinka.

Zdravilne učinke tega pripravka sodobna medicina šele ugotavlja. Je namreč izredno bogat z antioksidanti, čisti kri in kožo, pomlajuje, krepi stene žil, pomaga pri premagovanju vseh vrst rakastih obolenj, znižanje holesterola pa je samo ena od najnovejših odkritij te prastare medicine.

Vsekakor pa je to samo še en primer, kako smo ljudje zaradi kemije in farmacije povsem pozabili na ljudsko izročilo.

Izračun količine alkohola v krvi

Izračun alkohola v krvi temelji na maksimalnih dovoljenih vrednostih (0,5 g alkohola/kg), ki se pojavijo 15 minut po zaužiti pijači. Po tem začne vsebnost alkohola padati.
, star let, visok centimetrov in težek kilogramov, lahko popije 0 ml čistega alkohola.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
čebula
 
limona
 
kikiriki
 
holesterol
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani