Interaktivni dodatki:






Datum: 16. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

4 topilci maščob, ki vas bodo presenetili

To so zdrava živila, ki med drugim ponujajo tudi bližnjico do ravnega trebuha

Največ maščob se običajno nabira okrog trebuha, bokov in na stegnih. Razlogov za to je lahko več (tudi premajhna telesna aktivnost), če pa se redite v trebuh zaradi nepravilne prehrane, lahko to hitro in učinkovito popravite.

1. Mleko in mlečni izdelki
Živila bogata s kalcijem pomagajo zmanjšati telesno maščobo. Dovolj je že 1 dcl jogurta na dan, najbolje tik pred spanjem. To bo pomagalo pri sproščanju mišic, bolje boste spali, pa tudi kak kilogram viška boste v tednu dni izgubili.

2. Češnje, višnje
Češnje so lahko zdrav in okusen prigrizek, ki med drugim izredno dobro topijo telesne maščobe. Zapomnite si, da so kisle češnje, ali višnje, bolj učinkovite, dovolj pa je, da jih na dan pojeste toliko, kot jih spravite v skodelico za čaj. Upoštevajte še, da imajo sladke češnje veliko fruktoze.

3. Orehi
So bogati z magnezijem, ki je pomemben, ker zmanjšuje nivo kortizola v telesu. Kortizol je namreč hormon, ki med drugim povečuje apetit. Pest orehov na dan je zdrav in izredno hranljiv prigrizek.

4. Ribe
Ribe so zelo pomembno živilo, ki bi ga morali uživati 2- do 3-krat na teden. Poleg tega so ribe izredno hranljive in zdrave zaradi omega-3 maščobnih kislin, vsebujejo zdrave beljakovine in pospešujejo izgorevanje maščobnih oblog.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani