Interaktivni dodatki:


(Healthandfashion.net)



Datum: 13. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Kje najdemo največ antioksidantov

Antioksidanti so najboljše zdravilo proti rakom, tumorjem, pa tudi proti stresu in sladkorni. Objavljamo 4 živila, kjer jih je največ.

Stročnice
Stročnice so polne hranil in vlaknin, imajo pa tudi veliko zdravih ogljikovih hidratov (to so taki hidrati, ki jih telo počasneje prebavlja). Mnoge študije so pokazale, da lahko stročnice znatno zmanjšajo tveganje za številne vrste raka, predvsem raka na debelem črevesju. Fižol upočasni rast tumorjev. Ženske, ki vsaj 2-krat na teden jedo fižol, imajo 24 % manj možnosti za razvoj raka dojk, manj imajo tudi sladkorne tipa 2, stročnice na splošno pa uravnavajo tudi visok pritisk.

Zelenjava z zelenimi listi
Zelenjava je v vseh pogledih zdrava hrana. Poleg proteinov, ima zelenolistnata zelenjava veliko kalcija, fosfatov in seveda veliko antioksidantov. Zelenjava čisti kri, bistri um, pomirja, izboljšuje razpoloženje, varuje pred stresom ... Med zelenolistnato zelenjavo naj bo na vašem jedilniku vedno veliko brokolija, ohrovta, špinače, blitve ...

Čebula
Čebulo imajo mnogi za superhrano. Vsebuje kombinacijo najboljših antioksidantov, ima veliko vitaminov, mineralov, kalija, natrija, železa, veliko ima fosfatov, pomaga cirkulaciji krvi, zmanjšuje holesterol. Čebula nas varuje pred prehladom, gripo, krepi imunski sistem. Seznam pozitivnih učinkov je pri čebuli res neverjeten.

Gobe
Najmočnejša lastnost gob je, da varujejo celice pred poškodbami zapisa DNK. S tem preprečujejo nastanek in razvoj tumorjev, metastaz in rakavih celic. V gobah je najpomembnejši antioksidant ergotionin, ki preprečuje staranje, samo 5 majhnih šampinjonov pa vsebuje več kalija, kot pomaranča. Seveda pa poznamo tudi zdravilne gobe, ki jih zdravilci uporabljajo že tisočletja, pri nas pa so najbolj poznani in razširjeni šitaki.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani