Interaktivni dodatki:


Datum: 30. DEC 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

Koktail, ki vam bo pomagal znebiti se trebušnih maščob

Predstavljamo vam preprosto, a odlično pijačo, ki vam bo pomagala na poti do vitkejše postave.

Osnova te pijače so chia semena, ki so dokazano zelo hranljiva in zdrava. Njihove zdravilne lastnosti so poznali že pred več tisoč leti, danes pa vemo, da vsebujejo približno 19 do 23 % zdravih beljakovin. Za primerjavo: koruza in pšenica vsebujeta samo 14 % beljakovin. In kako lahko chia semena pomagajo pri hujšanju?

Chia semena je potrebno namočiti, da nastane gel, ki se ovije ob želodčne stene. Ta viskozna masa nato upočasni absorbcijo ogljikovih hidratov v telesu in vsak preobilen obrok hitro postane ravno pravšnji. Seveda pa je dobro, da telesu vendarle damo nekaj vitaminov in energije, zato je potrebno poleg chia semen zmešati še dve sestavini, ki med drugim tudi zmanjšujeta apetit.

Sestavine:

  • 1 žlica chia semen
  • sok ene limone
  • 1 dcl vode
  • 1 žlica medu
Priprava:

Chia semena namočite v vodo in jih pustite stati najmanj 15 minut, priporočamo pa pol ure. Šele nato dodajte sok ene limone in med ter vse skupaj dobro premešajte, da se med povsem raztopi.

Če imate razjede želodca ali dvanajstnika, različna črevesna vnetja i akutne ali kronične težave s črevesjem, potem se o uporabi tega soka raje pogovorite z zdravnikom.

Ta sok pijte vsaj 30 minut pred obrokom (pred zajtrkom vam ni treba da organizma povsem ne izstradate).Koktail, ki vam bo pomagal znebiti se trebušnih maščob
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani