Interaktivni dodatki:


Datum: 2. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

5 nenavadnih pomarančnih trikov za povečanje vnosa vitamina C

Vitamin C je v tem obdobju ključnega pomena za trdno zdravje in, če veste, kje se nahaja, vam bo marsikatera bolezen prihranjena

Poleg vitamina C je za imunski sistem pomemben še B6, oba pa imata eno slabost: sta vodotopna in vam nivo vitaminov lahko že čez dan drastično pade. Več ko hodite na stranišče, več vitamina C izgubite. Še posebej to velja, če se vmes močno spotite (recimo med telovadbo na fitnesu). Prav zaradi tega je nujno, da poskrbite, da ima telo dovolj orožja, da lahko ubrani svoj imunski sistem.

Kako?

1. Črni fižol
Skuhajte fižol z malo sveže stisnjenega soka pomaranče, pa boste dobili močnejši okus in 2-krat več vitamina C, kot sicer.

2. Zelenjava
Ko pražite zelenjavo, namesto masla dodajte malo pomarančnega soka. S tem boste znižali stopnjo nasičenih maščob.

3. Riž
Tudi riž lahko kuhate tako, da mu dodate svež sok stisnjene pomarančne. S tem bo riž postal okusnejši in bolj hranljiv. To velja tudi za vsa semena.

4. Solatni preliv
Samo domač preliv je dovolj dober za vaše zdravje. V tretjino kozarca pomarančnega soka dodajte malo balzamičnega kisa, lahko tudi med, sol in poper, vse skupaj dobro premešajte in polijte po solati. Presenečeni boste nad prvovrstnim okusom.

5. Zdrava omaka
Naredimo avokadov pire, dodamo sol, pomarančni sok in olivno olje. Vse skupaj dobro premešajte, ta omaka pa je izvrsten dodatek k ribam na žaru in drugim mesnim jedem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani