Interaktivni dodatki:






Datum: 14. SEP 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Tu so najpomembnejši razlogi, zakaj je k limonadi dobro dodati ananas

Limone so odlično zdravilo za mnoge bolezni, vendar pa z dodatkom ananasa lahko postanejo še boljše

Splošno zdravje je pogosto odvisno od vrednosti pH v telesu in pogosto se ne zavedamo, da sodobna in hitra (pre)hrana povzroča zakisanost telesa. Če ta zakisanost traja dlje časa, je lahko to zelo nevarno, saj je znano, da se v takem okolju rakave celice hitreje in lažje razmnožujejo. Poleg tega zakisanost telesa ovira normalno delovanje jeter, ledvic, prebavnega trakta. Pravzaprav je večina funkcij v telesu ovirana, če imamo zakisano telo. Zato, da bi ujeli pravno ravnotežje med kislim in alkalnim, se spomnite na limone in ananas.

Limone in ananas odlično sodelujeta v procesu alkalizacije telesa. Poleg tega sta bogata z vitamini in minerali in pozitivno vplivata na celo vrsto stvari. Tu je samo nekaj teh:

  • 1. Delujeta proti raku: alkalno okolje preprečuje razvoj rakavih celic, ananas in limona pa sta skupaj za približno 60 odstotkov močnejša, kot vsak zase.

  • 2. Zoboboli: čeprav znanstveniki še vedno ne morejo razložiti, zakaj pride do tega pojava, pa limonada s pol kozarca svežega ananasovega soka razbremeni vse bolečine v ustni votlini.

  • 3. Hujšanje: obe sestavini zmanjšujeta apetit, topita maščobe in preprečujeta nastajanje novih maščobnih blazinic. Poleg tega tudi alkalno okolje v želodcu še dodatno pripomore k izgubi kilogramov.

  • 4. Hidratacija: limone so bogate s kalijem, kalcijem in magnezijem. Ti elektroliti so v kombinaciji z ananasom odlično sredstvo za hidratacijo telesa. Ne pozabite, da imamo ljudje pozimi več težav s hidratacijo, kot poleti. V hladnih mesecih marsikdo pozabi na tekočino.

  • 5. Bolečine v sklepih: kombinacije limone in ananasa lajšata bolečine v mišicah, čistita sklepe in izboljšata prekrvavitev.

  • 6. Boljša prebava: citronska kislina v limoni deluje skupaj z drugimi encimi in kislinami, ki stimulirajo nastajanje želodčne kisline. To je bistvenega pomena za hitro in učinkovito prebavo. Zaradi tega je tudi izkoristek hranil bistveno boljši (lahko pojemo bistveno manj, pa telo absorbira bistveno več hranljivih snovi - tudi do 30 odstotkov pri samo enem kozarcu pred obrokom).

  • 7. Čisti jetra: limone stimulirajo proizvodnjo encimov v jetrih. Temu pravimo, da razstrupljajo jetra.

  • 8. Zaspano črevesje: če imate težave s prebavo, z zaspanim črevesjem, potem bo ananasov-limonin sok prebudil dogajanje v debelem črevesu.

  • 9. Živčni sistem: ta pijača zaradi velike vsebnosti kalija pomirja, sprošča, zdravi tesnobo in depresijo, zdravi tudi bolezni srca in ožilja ...

  • 10. Zdravi krčne žile: ker ta pijača čisti kri, izboljša prekrvavitev in zmanjša maščobe v krvi, deluje zelo ugodno na krvne žile in krvno sliko.

  • 11. Sečna kislina: ta kombinacija redči sečno kislino in tako zmanjšuje bolečine in otekline v sklepih.

  • 12. Nihajoč krvni pritisk: sok limone in ananasa je odlično sredstvo za normaliziranje hipertenzije. Dokazano je, da z rednim pitjem kozarca tega soka na dan, lahko pritisk znižamo za 10 odstotkov.

  • 13. Kamni in notranji organi: sok ananasa in limone učinkovito raztaplja ledvične in žolčne kamne, zdravi trebušno slinavko ...
Priprava:

Če so vas zgornje navedbe prepričale, da poskusite svoje zdravje okrepiti z ananas-limoninim sokom, potem v kozarec hladne vode stisnite sok ene limone in približno toliko soka poskusite dobiti tudi iz ananasa. Najboljše razmerje med sestavinama je 1 : 1. Napitek ne sladkajte in mu tudi ne zmanjšujte moč z raznimi dodatki.

Sok pijte pred obroki in vedno sveže pripravljenega.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
limona
 
ananas
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani