Interaktivni dodatki:






Datum: 2. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

5 najbolj razširjenih mitov o zdravju

Nekatere stvari so postale tako razširjene, da nihče ne dvomi v njih, vendar se za njimi skriva kup nevarnosti ...

1. Na dan morate popiti 8 kozarcev vode
Voda v telesu normalizira procese, zmanjša vpliv soli, odstranjuje strupe. 8 kozarcev vode na dan je resica, ne mit. Problem pa je, ker tudi vsa ostala hrana in pijača vsebujeta vodo, nekatera živila veliko vode. Tudi to vodo morate upoštevati, kajti preveč vode vam lahko povzroči težave z ledvicami.

2. Sladkor povzroča hiperaktivnost
Sladkor se v telesu spremeni v tako imenovane hitre ogljikove hidrate, ki se res spremenijo v energijo. Vendar pa povezave hiperaktivnosti s sladkorjem ni uspela dokazati nobena raziskava. Še več! Raziskave so pokazale, da sladkor v telesu stimulira nastajanje hormona serotonina, ki ima sproščujoč in pomirjujoč učinek na živčni sistem.

3. Branje ob slabi svetlobi slabša vid
To govorijo vse mame. Pa tudi vsi optiki. Že res, da branje ob slabi svetlobi ni udobno in priročno, vendar to nikakor ne vpliva na ostrino vida. Če bi to bilo res, potem bi bili ljudje v pradavnini slepi in bi pomrli od lakote, ker ne bi ulovili nobene živali. Bolj kot branje ob slabi svetlobi je škodljivo gledanje v zunanji vir svetlobe: delo za računalnikom, gledanje v zaslon telefona ...

4. Žvečilni gumi lahko v telesu povzroči zaporo črevesja
Strah vseh staršev je, da bi se otrokom žvečilni zataknil in povzročil zaporo črevesja. To ni res. Večina žvečilnih razpade že, ko pridejo v želodec. Če pa se po kakšnem slučaju zgodi, da žvečilni pride do črevesja, pa je ni gume na svetu, ki bi preživela moč želodčnih in črevesnih kislin.

5. Preveč čokolade povzroča akne
Najbolj razširjena in najbolj priljubljena sladica na svetu nima nikakršnega vpliva na kožo. Vzrokov za nastanek aken je namreč ogromno, nanje pa vplivajo hormonske motnje, onesnaženje povrhnjice, zamašitev por, povečana aktivnost žlez lojnic ... Prava čokolada zelo pomirjujoče deluje na telo in izboljšuje razpoloženje. Za vse slabo, kar imate v mislih o čokoladi, so v resnici krivi dodatki. Izogibajte se strupom v mlečni čokoladi in ne boste imeli težav z aknami.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani