Interaktivni dodatki:


Datum: 19. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje

Skodelica češenj vsebuje le 87 kalorij, imajo pa velik vpliv na naše zdravje.

1. Zmanjšujejo vnetja
Študija objavljena v Journal of Nutrition je pokazala, da češnje zmanjšujejo več biomarkerjev povezanih s kroničnimi vnetnimi boleznimi. Češnjev sok olajša vnetje sklepov, pomaga pri artritisu in protinu.

2. Imajo veliko vitamina C in vlaknin
Skodelica češenj vsebuje 16 odstotkov dneve potrebe po vitaminu C in več kot 2 grama zdravih vlaknin. Upoštevajte, da za vsakih 4.186 J (1000 kalorij), potrebujete 14 gramov vlaknin. To pri ženskah pomeni približno 25 gramov, pri moških pa 38 gramov.

3. Izboljšujejo delovanje možganov
Češnje dokazano lajšajo simptome Alzheimerjeve in Huntingtonove bolezni, poleg tega pa izboljšujejo spomin in delovanje možganov.

4. Preprečujejo poškodbe mišic
Češnje preprečujejo poškodbe mišic, zmanjšujejo bolečine po vadbi ... Vsebujejo namreč veliko antocianinov, ki so močni antioksidanti, ki delujejo protivnetno in pomirjujoče.

5. Zdravijo bolezni srca in ožilja
Antocianini dajejo češnjam značilno rubinasto barvo, pozitivno pa vplivajo na zdravje srca in sladkorno bolezen.

6. pomagajo pri spanju
Češnje so naravni vir melatonina, hormona, ki pomaga nadzorovati spanec. Podobo pozitiven vpliv ima tudi češnjev sok, ki je včasih lahko malce trpek. Bolj je trpek, bolj zdrav je.

Za konec pa najboljše: ali ste vedeli, da isti pozitivni učinki veljajo tudi za zamrznjene češnje?Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani