Interaktivni dodatki:


Datum: 7. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Neobičajne in zdrave kombinacije na katere ne bi nikdar pomislili

Samo zato, ker se vam zdi, da nekatere stvari ne pašejo skupaj, še ne pomeni, da jih ne moremo kombinirati. Predstavljamo vam nekaj kombinacij, ki imajo skupaj odličen okus

1. Borovnice in pečenka
Sladko-kisle jagode s pečenko je posebnost, ki je značilna za kraje okrog Firenc. Borovnice pomešajo z balzamičnim kisom, jih pomečkajo in naredijo toplo, gosto omako in božansko dobro omako, ki jo polijejo po mesu.

2. Jagode in paradižnik
Čeprav se sliši nenavadno, vendar so sladke jagode odličen partner vloženim paradižnikom v solati, celo juhah ...

3. Olivno olje in sladoled
Še ena posebnost, ki prihaja iz Italije: namesto vanilijevega sladoleda Italijani pogosto polijejo čez sladoled nekaj olivnega olja.

4. Piščanec in coca-cola
Coca-cola ima veliko sladkorja, ki med cvrtjem karamelizira, kar daje piščancu ne samo bolj hrustljav in sladek okus, pač pa je tak piščanec lepši in okusnejši. Zagotovo vas bo očaral. Še to: isto lahko naredite tudi s pomfritom, če ga prej namočite v coca-coli.

5. Avokado in čokolada
Če uporabite temno čokolado z vsaj 70 % kakavovega deleže, in jo pomešate z avokadom, boste dobili izjemno zdrav, koristen in okusen obrok. Poleg tega bo ta mešanica izjemno kremasta, avokado pa je poln zdravih maščob, ta mešanica pa je idealna polivka čez vse vrste kolačev.

6. Temna čokolada in parmezan
Ste že poskusili sendvič, kjer ste rezino kruha namazali s kombinacijo naribanega parmezana in temne čokolade? Vse skupaj rahlo pogreni, vendar boste navdušeni nad polnostjo okusa.

7. Pomaranče in olive
Kombinacija sladkega citrusa pomešana s slano-kislim okusom oliv se izredno dobro poda k vsem vrstam slanih jedi, še zlasti k perutnini.

8. Jogurt in jajca
Oboje spada med klasične sestavine obilnega zajtrka, vendar ju le redki jedo skupaj. Jajce na oko s kremastim jogurtom je izjemnega okusa. Bodite pogumni in poskusite.Neobičajne in zdrave kombinacije na katere ne bi nikdar pomislili


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani