Interaktivni dodatki:






Datum: 31. DEC 21 - ZANIMIVOSTI

Hitre ideje za silvestrsko večerjo, ki bodo navdušile goste

Četudi že imate načrt, kaj boste pripravili za silvestrsko večerjo, si oglejte nekaj naših predlogov - morda se vam utrne še kakšna zamisel

1. Ocvrt stročji fižol


V tujini vse več restavracij streže grisinom podoben ocvrt stročji fižol. Fižol enostavno namočite v jajce, nato v drobtine, lahko ga posipate še s sezamom, kurkumo in drugimi začimbami, nato pa pecite 10 minut na eni in 5 minut na drugi strani. Pečica naj bo segreta na 220 stopinj Celzija. K ocvrtemu fižolu postrezite najrazličnejše in raznobarvne omake

2. Lizalke za odrasle


Koščke mesa (priporočamo lahko meso: perutnina, ribe, najboljše pa bi bile pokrovače) ovijte z rezinami pršuta, jih prebodete s palčkami za ražnjiče, dajte na ponev in jih pokapajte z olivnim oljem.

3. Špinačni čolnički


V skledi zmešajte kremni sir, majonezo, parmezan, česen, sol, dodate še lahko na kocke zrezane artičoke in na drobno sesekljano špinačo. Iz listnatega testa v vsakem mafinu oblikujte posodico kamor boste lahko dali pripravljeno zmes. Vse skupaj pecite 15 minut pri 190 stopinjah Celzija.

4. Sirove kroglice z brusnicami in pistacijami


H kremnemu siru dajte še malo naribanega parmezana, malo kajenskega poprav in kurkume, pistacije na grobo zmeljite, brusnice pa narežite vsaj na pol. Iz tega oblikujte kroglice, ki jih pečete 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.

5. Gobovi kanapeji


Iz listnatega testa izrežite okroglo osnovo, nanj položite na manjše kose narezane gobe, ki ste jih pred tem na hitro popražili s česnom, timijanom in poprom), izdatno posipajte s parmezanom, posolite, na koncu pa še pokapajte z olivnim oljem. Seveda lahko oblogo prilagajate lastnemu okusu. Pecite 25 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani