Interaktivni dodatki:






Datum: 9. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

5 izjemnih kombinacij, ki jih ne smete pozabiti

Vsako živilo posebej ima svoje pozitivne plati, a ko ga zaužijemo v kombinaciji z drugim, se moč obeh izjemno poveča. Predstavljamo vam 5 izjemnih tandemov.

1. Govedina in brokoli


Uporabljajte le nemastne kose domače govedine, ker imajo največ železa. Ker pa vitamin C pomaga telesu pri absorpciji tega elementa, je poleg rodega govejega mesa priporočljivo jesti surov ali na pari zmehčan brokoli. Tako se vam bo povišal nivo železa v krvi, izboljšala prekrvavitev, tudi manj utrujeni boste in pozimi vas ne bo zeblo v roke in noge.

2. jabolka in borovnice


Obe vrsti sadja vsebujeta veliko antioksidantov, ki zmanjšujejo tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, zelo učinkovito pa tudi preprečujejo razvoj rakavih celic. Zaradi jabolčne kisline in izjemno zdravilnih lastnosti borovnic, je smoothie narejen iz samo teh dveh sadežev v določenih segmentih tudi do 8-krat učinkovitejši, kot, če bi jedli vsako sadje posebej.

3. Paradižnik in avokado


Paradižnik ima prav tako močne antioksidativne lastnosti, še posebej, če ga pred tem malo pokuhamo, da se začne tvoriti likopen. Vendar pa, ali ste vedeli, da se vpojnost likopenov v telo 4-krat poveča, če v telo vnesete tudi zdrave maščobe, kakršne najdemo pri avokadu. Ni bolj zdravega in okusnega preliva čez solate ali testenine, kot je zmečkan kuhan paradižnik skupaj z avokadom.

4. Tuna in ohrovt


kalcij in vitamin D sta najpomembnejši sestavini, ki pomagata krepiti kosti in najboljšo kombinacijo obojega najdete pri tuni (ali lososu) skupaj z ohrovtom. Poleg tega ima ta kombinacija še veliko drugih zdravih snovi (na primer: omega-3 maščobne kisline), pa bi zato moral biti ta dvojec pogosteje na naših jedilnikih.

5. Arašidovo maslo in banane


Telo za krepitev in izgradnjo tkiva in mišic potrebuje beljakovine in ogljikove hidrate. Še posebej po telovadbi in drugi fizični obremenitvi. Da bi ustvarili popolno kombinacijo zdravih hidratov in maščob, si pripravite kombinacijo banan in arašidovega masla. In še okusno je.

Poglejte si še prispevek na isto temo (najbolj zdrave kombinacije živil): 7 parov, ki so skupaj močnejši in bolj zdravi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani