Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Smoothi proti zazkisanosti

V pametno načrtovanem smoothiju ni vseeno, kaj zmešate vanj - tokrat vam predstavljamo napitek, kjer imajo sestavine alkalni pH.

Zakisanost telesa je resnično velik problem. Znano je, da se rakaste celice razvijajo samo v kislem okolju. Zato je zelo pomembno, da vsaj občasno s kakšnim napitkom, ali večdnevno kuro svoje telo sprostite in poskrbite za alkalno hrano. S spodnjim napitkom boste veliko naredili za svoje zdravje, če pa ga boste pili vsaj 3 dni in ob tem pazili, kaj jeste (izogibajte se gaziranim pijačam, sladim pregreham, tudi mesu), se bo vaše zdravje in počutje občutno izboljšalo.

Sestavine za alkalni smoothi:

  • 1/2 skodelice špinače
  • 1 kivi
  • 1 majhna kumara (zelo pomembno, da je majhna!)
  • 1/2 stebla zelene
  • 1/2 skodelice domačega jabolčnega soka
  • malo medu, če potrebujete sladilo
Priprava:

Vse sestavine dajte v mikser za vsaj 2 do 3 minute, da se vse sestavine dobro povežejo med sabo.

Bistvo tega napitka je, da imajo vse sestavine pH med 8,1 in 9,0, kar pomeni, da so visoko alkalne. Poleg tega ima surova špinača veliko folne kisline, ki pomaga pri obnovi celic, pravilnem delovanju presnove, živčevja, stimulira izločanje želodčne kisline, telo pa bolj učinkovito izrablja hranilne snovi, ki jih zaužijemo (lep primer so jajca in vitamin B12: jajca imajo veliko vitamina B12, a hkrati tui snovi, ki telesu preprečujejo njegovo absorpcijo).

V tem napitku je tudi veliko pektina, kar se vidi po značilni zeleni barvi (zato je pomembno, da je kumara majhna, ker je imajo majhne kumare večji delež zelenega pektina). Med drugim ga potrebujejo tudi tekači, ker ima sposobnost vezave vode nase, kar preprečuje otekline, bolečine v sklepih in mišicah ... Pomaga tudi pri vseh vrstah artritisa, stimulira črevesno peristaltiko, redno uživanje pa zmanjšuje telesne maščobe (tudi v krvi).

Za konec pa še opozorilo: smoothi za razkisanje je sestavljen iz samih alkalnih snovi. Če boste dodali kakšno sestavino po svojem okusu, lahko učinek alkalnega pH hitro izničite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
rak
 
artritis
 
prebava
 
alkalni pH
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani