Koliko korakov dnevno morate narediti, da bi hujšali?

Interaktivni dodatki:


Datum: 1. JUN 19 - DOBRO JE VEDETI

Koliko korakov dnevno morate narediti, da bi hujšali?

Ali ste vedeli, da lahko samo s hojo hujšate? Seveda morate pri tem upoštevati še nekaj pravil ...

Pozabite na diete in komplicirane shujševalne kure. Hujšate lahko tudi tako, da štejete korake, kar pa lahko storite s sodobnimi pametnimi telefoni, namenskimi zapestnicami ... Poleg tega je treba upoštevati: več boste hodili, manj boste sedeli. Sedimo namreč v službi, v avtu, zvečer pred televizorjem ... Sodoben človek več sedi, kot stoji. Pravzaprav več sedi, kot spi.

Znanstveniki so izračunali nekaj ključnih parametrov, ki se jih je treba držati, če želite hujšati s hojo.

15.000 korakov dnevno
Raziskovalci iz univerze v Tennesseeju v ZDA so izračunali, da je za hujšanje potrebno minimalno dnevno število korakov 15.000. Morda se vam zdi ta številka visoka, vendar morate šteti tudi korake, ki jih naredite doma po kuhinji, stanovanju ... Pravzaprav so ti koraki še bolj pomembni, ker to pomeni, da ne posedate na kavču pred televizorjem. To je največji greh vsake shujševalne diete.

Hodite vsaj 3x po 20 minut
Ni vseeno, ali hodite eno uro na dan, potem pa obležite pred televizorjem. Najbolje je, da korake pridobivate čez cel dan. Na raziskovalnem inštitutu Georgea Washingtona v ZDA so izračunali, da bi po vsakem obroku morali na 15-minutni sprehod. V tem času telo razgradi in predela ves sladkor, ki se je pojavil v krvi, pa tudi preproste ogljikove hidrate, ki so najbolj krivi, da se redimo. Kompleksni ogljikovi hidrati, ki se počasi razgrajujejo in telesu dajejo energijo še več ur po zaužitju, niso problematični.

In še eno stvar so odkrili ameriški raziskovalci: po 15-minutnem sprehodu po obroku ne boste čutili nobene potrebe po sladkem.

Hoja navzgor
Hoja navzgor je najboljša vrsta sprehoda. Povzpnite se na bližnji hrib, hoja po stopnicah, tudi gozdne poti, ki se vzpenjajo in spuščajo ... Vsako vzpenjanje pomeni, da morate dvigovati še svojo težo, kar pomeni, da porabite več kalorij, hkrati pa pospešujete metabolizem in obnavljate mišice. Raziskovalci svetujejo, da se vsak drugi dan namesto po ravnem odločite za kak manjši vzpon. Pomaga denimo, da tečete do 50. nadstropja (seveda to pomeni, da lahko tečete 10x do 5. nadstropja).

1600 kalorij
Hoja brez kontrole pri prehranjevanju ni veliko vredna. Hujšanje s hojo zahteva tudi, da na dan ne pojeste več kot 1200 do 1600 kalorij, kolikor telo potrebuje za optimalno delovanje.

In še ena pomembna stvar: ni dovolj, da se intenzivno sprehajate in pazite na kalorije samo med vikendom. Hujšanje s hojo mora postati vaš način življenja. 1600 kalorij na dan je približno 500 kalorij manj, kot je optimalno. Pri tem upoštevajte, da je en kilogram teže enak 7.500 kalorijam.

Hujšanje je dolgotrajen in predvsem naporen podvig.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam vsebine ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani