Interaktivni dodatki:






Datum: 17. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Fantastično zdravilo: začinjen ananas

To, kar v Aziji prakticirajo že tisočletja, prihaja počasi tudi k nam: preverite zakaj je dober začinjen svež ananas

Naravnost šokantno je, za kaj vse je dober ananasov sok, še bolj pa, če je začinjen. V Raziskavi iz leta 2010 je sodelovalo več sto bolnikov z različnimi boleznimi in pri 73 % so se po teh tednih pokazala občutna izboljšanja. Bolezni so bile od astme, kroničnega bronhitisa, visokega pritiska, pa vse do prevelike teže in rakastih obolenj.

Ananas vsebuje bromelain, to je encim z močnimi protivnetnimi lastnostmi. Ubija bakterije, topi maščobe, pospešuje prebavo ogljikovih hidratov, vsebuje pa veliko količino mangana, ki spodbuja absorpcijo kalcija. Bromelain zmanjša viskoznost sluzi in je zato izredno učinkovit pri zdravljenju dihalnih bolezni in pri zdravljenju sinusov. Učinki svežega ananasa so zato podobni najboljšim antibiotikom, amoksicilinu in penicilinu skupaj.

In kaj je skrivnostni recept?

Ananasu lahko za 5-krat povečate zdravilne lastnosti, če v kozarec ananasovega soka dodate ščepec soli in pol žličke popra. Če jeste svež ananas, ga izdatno potresite s kajenskim poprom in pojejte. Zagotavljamo vam, da boste navdušeni nad novim okusom.

Še to ... Na dan si lahko privoščite največ dva kozarca začinjenega ananasa, namesto kajenskega popra pa lahko uporabite čili.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani