Sestavine:
- toast ali kaki drugi ostanki kruha (če je suh kruh, ga pred uporabo sperite s tekočo vodo, da se zmehča)
- 5 jajc
- 2 dcl polnomastnega mleka
- 2 zreli banani (lahko so tako zrele, da bi jih najraje vrgli proč)
- 200 g kremnega sira (priporočamo filadelfijo, lahko pa uporabite tudi skuto)
- žlica cimeta
- 2 žlici sladkorja (lahko tudi brez ali več - po okusu)
- 1/2 žličke soli
V skledi zmešajte jajca, sladkor, sol, cimet, smetano, lahko dodate tudi malo vanilijeve arome, ki poudari okus banan. Vse skupaj dobro zmešajte.
Dodajte kremni sir (če boste uporabili skuto, bo kolač bolj kompakten) in bananin pire, nato spet vse skupaj dobro premešajte. Nadrobljen kruh dodajte na koncu. Spet dobro premešajte in pustite stati 10 minut. Za boljši umetniški vtis lahko dodate nekaj kolobarjev banane.
Med tem vklopite pečico na 190 stopinj Celzija. Pripravljeno zmes vlijte v pekač in jo pecite 1 uro. Postrezite ohlajeno, poleg pa paše kepica sladoleda in nekaj stepene smetane.