Interaktivni dodatki:


Datum: 4. MAJ 22 - ZANIMIVOSTI

Ali prah res krepi imunski sistem?

Vsi vemo, da je prah lahko škodljiv za zdravje, zato je trditev nemških znanstvenikov toliko bolj presenetljiva

Raziskovalci in Centra za vpliv okolja na zdravje v Muenchenu v Nemčiji trdijo, da večje količine hišnega prahu krepi imunski sistem. Ob pregledu krvne slike več tisoč ljudi so ugotovili, da imajo tisti, ki spijo v prašnih okoljih, manj alergijskih označevalcev (markerjev).

V normalnih domovih nastane 6 miligramov prahu na dan, žal pa od tega samo 2 miligrama zdravega prahu, vse ostalo je prah od zunaj - cvetni prah, izpušni plini, minerali, ki prihajajo z vetrovi. In prav minerali so lahko zelo škodljivi, saj zapirajo dihalne poti, dražijo sluznico in oči.

Če bi lahko živeli v okolju z zdravim prahom, ki večinoma nastane zaradi odmiranja kože, bi bili učinki res pozitivni. Odmrli delčki za telo niso tujki in delujejo kot čistilci krvi. Okoli njih se v krvi nabirajo druge snovi, vse skupaj pa potem telo izloči po običajnih poteh.

Ker pa seveda ni mogoče ločiti zdravega prahu od škodljivega, je vseeno bolje krepiti imunski sistem na kak prijetnejši način, kot z lovljenjem prahu.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani