Interaktivni dodatki:


Datum: 6. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki je ni dobro jesti ob toplih dnevih

Ob toplih dnevih morate predvsem povečati količino popite tekočine, izogibati pa se morate določenim vrstam hrane

Poleti se je treba izogibati predvsem težki hrani, taki hrani, ki obremenjuje prebavo. Poleti je treba jesti hrano, ki prebavo pospešuje, ker nam samo to daje energijo in krepi zdravje. Prav zato je dobro poznati katera vrsta hrane vam lahko pokvari počutje in tudi zdravje.

1. Preveč začimb
Že res, da začimbe naredijo hrano okusnejšo, vendar pa pride do pospešenega delovanja notranjih organov, do njihovega pregrevanja, to pa v poletnih mesecih ni prijetno. Zaradi tega ste samo še bolj lačni in seveda žejni. Če bi pili samo vodo, to ne bi bilo tako slabo ...

2. Meso
Poletje je pravi čas, da postanete vegetarijanci, ali pa, da vsaj zelo zmanjšate količino mesa. Meso namreč povzroča prekomerno potenje in prebavne težave. Še posebej se izogibajte obrokom, ki ne vsebujejo zelenjave. Vsekakor poskrbite, da je zelenjave več, kot mesa.

3. Mastna hitra hrana
Izogibajte se ocvrtemu krompirčku, hamburgerjem in podobni hitri hrani. Poleg tega, da vas bo taka hrana naredila še bolj lačne ...

4. Kava in čaj
Kofein in druge pijače, ki vsebujejo sladkor, telo dejansko dehidrirajo. Poleg tega ga še segrevajo, kar ob vročih dneh ni najbolj prijetno.

5. Omake
Omake, še zlasti v restavracijah, so pogosto zelo kalorične, pravega učinka pa ni. Poleg tega so gostilniške narejene iz sestavin, ki vam lahko škodujejo, v najboljšem primeru pa povzročajo zgago in napihnjenost.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani