Interaktivni dodatki:






Datum: 30. MAR 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Stvari, ki jih lahko jeste ponoči, in ne redijo

Obstajajo živila, ki vas nasitijo, ki so zdrava, ki izboljšujejo spanec in, ki ne redijo.

Najbolj redi tista hrana, ki jo zaužijete potem, ko zaide sonce. Takrat namreč telo preklopi na nočni režim delovanja, prebava se upočasni, vrvež okoli vas se umiri ... Tako bi bilo prav, a hiter tempo življenja nas sili v obilne večerje, v nočne malice, prigrizke ob televiziji, industrijsko predelano hrano z ogromno sladkorja ... Že res, da nam nič od tega ni življenjsko pomembno, a nihče nima tako trdne volje, da bi se tega držal.

Zato je dobro poznati nekaj živil, ki jih lahko zvečer in ponoči brez skrbi jeste, pa se zaradi tega ne boste zredili. Nekje je celo pisalo, da lahko pojeste 20.934 J (5000 kalorij), pa se vam ne bo nikjer poznalo.

1. Ovsena kaša
Ogljikovi hidrati v ovseni kaši spadajo med dobre hidrate, zato ovsena kaša ni tako redilna, ko bi kdo pričakoval. Poleg tega ima oves veliko serotonina, ki umirja možgane in živčevje. Že samo ena majhna porcija kaše z mlekom prinese mirnejši spanec.

2. češnjev sok
Leta 2011 so v Veliki Britaniji izvedli temeljito analizo češnjevih sokov. Predvsem jih je zanimala kvaliteta plodov. Bistvenih razlik niso zaznali, imajo pa češnjevi sokovi veliko melatonina, ki je prav tako blagodejen za spanec.

3. Toplo mleko
Kozarec toplega mleka je že od nekdaj dober za mirnejši spanec. Mleko namreč vsebuje aminokislino triptofan, ki pomirja in blagodejno vpliva na spanec. To velja za mleka živalskega izvora.


4. Oreščki
Oreščki so znani po tem, da imajo veliko magnezija, kar pomirja možgane in posredno tudi izboljšuje kvaliteto spanca. Med najbolj učinkovitimi so orehi, lešniki in kikiriki brez soli.

5. Nizkokalorični siri
Kalcij ima podobne učinke, kot magnezij - izboljšuje spanec. Nekateri nutricisti celo svetujejo, da bi morali vsak dan pojesti 50 gramov sira, lahko tudi s krekerji ...



Stvari, ki jih lahko jeste ponoči, in ne redijo
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani