Interaktivni dodatki:


Datum: 27. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj je ta sok dober za ščitnico

Nizke ravni ščitničnih hormonov lahko povzročijo vrsto resnih zdravstvenih težav. S tem napitkom se jim izognete!

Hipertiroidizem je stanje, ko ščitnica ne tvori dovolj hormonov. Ta problem se pojavlja pri vseh ljudeh ne glede na starost in spol, čeprav je ta motnja pogostejša pri ženskah.

Za izboljšano delovanje ščitnice in uravnavo hormonov je pomembno, da jemo hrano bogato z vitamini B in železom, prav tako pa je potrebno jesti tudi živila bogata z vitaminom A. Na delovanje ščitnice pozitivno vplivajo tudi antioksidanti, zato priporočamo vsak dan kozarec rdečega vina, morda pest borovnic, češenj, pese, paradižnika ...

Izogibajte pa se hrani, ki moti delovanje ščitnice, to pa so brokoli, zelje, brstični ohrovt, cvetača, špinača, soja, arašidi ...

Številne študije so pokazale, da imata korenje in rdeča pesa velik vpliv na delovanje celotnega organizma, še posebej ugodno pa vplivata na delovanje ščitnice. Ko se vam bo zdelo, da imate težave s hormoni, si vsekakor privoščite ta sok.

Sestavine:

  • 1 korenček
  • 1 rdeča pesa
  • 1/2 skodelice na majhne koščke narezanega ananasa
  • 2 stebli zelene
  • 1 jabolko
  • 1/2 skodelice prekuhane vode
Priprava:

V mešalnik dajte vse sestavine in mešajte tako dolgo, da dobite homogeno zmes. Pijte počasi, po požirkih, lahko tudi čez cel dan.

Že po prvem dnevu se boste bolje počutili.

Poskusite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani