Interaktivni dodatki:






Datum: 4. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj povzroča čudovito obarvane vzhode in zahode

Ta tema neposredno ni povezana s hrano, spada pa na področje, ki ga ne smemo spregledati: kemično zapraševanje povzroča hujšo škodo, kot si mislimo.

Zadnje dni lahko občudujemo čudovito obarvane sončne vzhode in zahode. Po Facebooku je polno nenavadnih fotografij, večina pa je nad tem navdušena. A ste se vprašali, kaj povzroči tak pojav?

Rdeče nebo je lahko hujša grožnja, kot si mislimo. Ker pravega razloga verjetno ne bomo nikdar dobili (ali pa ga v množici ponujenih ne boo prepoznali), vam ponujamo eno od možnih razlag, ki je že več let zelo pereč problem, pa se kot družba tega premalo zavedamo. Gre namreč za kemično zapraševanje, za namerno (ali pa ne) onesnaževanje ozračja, rezultat tega pa je, da čudoviti rdeči zahodi pomenijo kruto in krvavo grožnjo.

Razlikovati med pravimi in umetnimi oblaki

Problem kemičnega zapraševanja (chemtrails) se dogaja na višini 6000 metrov in več. Med izpušnimi plini letal je tudi aluminijev oksid, ki v stiku z atmosfersko vodo naše veže kar tri molekule vode. Tako prihaja do izsuševanja zgornjega sloja atmosfere, iz tal pa ne opazimo razlike med normalnimi in aluminijevim oblakom. Sprva se ta pojav vidi kot meglica, kasneje pa iz tega nastanejo področja z izjemno visoko koncentracijo vlage, kar povzroča padavine v obsegu, ki ga doslej še nismo videli. Na drugi strani nastajajo izrazito sušna področja, kjer celo atmosferska vlaga pade pod vse razumne meje, kar spet povzroča izsuševanje kože, torej več kožnega raka.

Najbolj pa aluminij v zraku v kakršnikoli obliki škodi zdravju, povrtninam, sadju ...

Na Vem, kaj jem smo o škodljivostih aluminija že nekajkrat pisali. Priporočamo vam, da si preberete Kaj bi morali vedeti o zavijanju hrane v aluminijasto folijo, druga stvar pa je Kako pogosto menjujete deodorant.

V Sloveniji obstaja civilna iniciativa Modro nebo, ki že več kot leto dni opozarja na nevarnosti kemičnega zapraševanja. Njihov cilj je prepričati vlado, da naredi analizo vzorcev. Vendarle dihamo vsi isti zrak.

Zdi se, da bi bilo v teh dneh, ko je nebo neobičajno obarvano, to bilo celo nujno. Zavedati se moramo, da bo ves ta aluminij nekje padel na tla. Ubogi ljudje, uboge živali, ribe, hrana ...

Le kje je zdaj homo sapiens (moder človek)? Zdi se, da smo vsi potomci homo ignorantes (neveden človek).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani