Interaktivni dodatki:


Datum: 1. OKT 22 - DOBRO JE VEDETI

7 stvari, ki jih najdete samo v slabih restavracijah

Najti restavracijo z dobro hrano ni enostavno. Visoke cene, elitna lokacija in nepotrebno razkošje še ne zagotavljajo vrhunskih gurmanskih doživetij

1. Na vhodu vas nihče ne pozdravi. Seveda to ne pomeni, da mora pred vhodom stati maskota, ki vas za vleče v restavracijo, a je vseeno primerno, da vas na vhodu, ali pred njim, pričaka nekdo, ki vas bo znal navdušiti, ki vam bo vzbudil prijetna pričakovanja, ki bo takoj uganil, kakšno hrano si v tem trenutku želite. Ljudje potrebujemo spodbude in imamo radi, če se kdo drug odloči namesto nas. Vsakdo je rad prijetno presenečen.

2. Izogibajte se restavracij z napisi "internacional" in tudi tistih, ki ponujajo hkrati suši, štrudl in turistične menije. Če ima restavracija več kot 10 jedi na jedilniku, potem že ni kaj prida. Restavracijam s samo eno, dvema, ali tremi jedmi pravimo "fast food". Če kje ponujajo preveč jedi, potem je le redka med njimi sveža. Pozorni bodite tudi na dnevno ponudbo. Najboljše restavracije imajo več jedi med dnevno ponudbo, kot med stalno.

3. Ni vseeno, kdaj je restavracija prazna, in kdaj polna. Kadar je čas za kosilo, ali večerjo, so dobre restavracije zmeraj polne, nič posebnega pa ni, če so vmes kdaj pa kdaj tudi prazne. Tako vsaj veste, da vanjo zahajajo le gostje, ki cenijo dobro hrano. Vsaka restavracija ima take goste, kot je njena ponudba.

4. Še so restavracije, ki ne sprejemajo kreditnih kartic. Gostinci imajo seveda raje goste z gotovino, ker na kreditno kartico nihče ne daje napitnine. Poleg tega imajo restavracije, ki sprejemajo kartice, urejeno poslovanje, delajo po predpisih in tak je tudi odnos njihovih zaposlenih. Urejenost financ kaže na urejenost kuhinje.

5. Čakanje na jedilni list utruja. Če ga ne dobite v prvi minuti, ali še huje, da nihče sploh ne opazi, da ste vstopili, potem vas mora skrbeti. Mislite, da kuhar v taki restavraciji opazi, da se mu žge zrezek in, da solata ni dovolj očiščena? Ne.

6. Nekateri imajo čez cene nalepke in z roko napisane cene. Ali to pomeni, da so danes spremenili cene? Jih morda spreminjajo vsak dan? Se lastnik ne more odločiti, koliko kaj stane? To lahko pomeni samo eno: cene določajo, kakor jim je volja in ne, kolikor dejansko stane. Vstran od takih lokalov!

7. Zgodi se, da je priloge več, kot glavne jedi. Dobre restavracije ne prekrijejo krožnika s pečenim krompirčkom, če naročite pečeno ribo. Dobre restavracije ne ponujajo rižote s škampi, ki škampov še videla ni. In dobre restavracije ne ponujajo gobove juhe iz vrečk z nekaj rezinami cenenih šampinjonov.7 stvari, ki jih najdete samo v slabih restavracijah
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani