Interaktivni dodatki:






Datum: 3. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

3 zablode za šolske učbenike o zdravem življenju

V zadnjem času so se pojavile tri zgodbice, ki raziskovalci v imenu znanosti odkrivajo toplo vodo, nas pa imajo za nevedneže, naivneže in neumneže

Če boste kje naleteli na šampone Alpecin podjetja Cognative, si odtrgajte kakšno minuto in pozorno preberite deklaracijo. Morda najdete šampon obogaten s kofeinom, ki naj bi ustavil izpadanje las in okrepil rast novih. Snovalci novih trendov za lasišča pravijo, da je to tretma na dolge proge in, da prvih uspehov ni pričakovati tako hitro. Pridejo pa, zagotovo! Pri Cognative verjamejo, da bodo tisti, ki bodo 14 let uporabljali njihov šampon imeli na koncu v povprečju 30 % več las, kot bi jih imeli z drugimi šamponi. Torej, se beremo leta 2028, ko bomo poiskali kompetentnega plešca, da mu podelimo nagrado za vztrajnost in naivnost.

Skupina švicarskih strokovnjakov je odkrila šokantno povezavo med vodo iz pipe, vodo iz plastenk in vašim IQ. Ugotovili so, da imajo tisti, ki pijejo vodo iz pipe v povprečju za 7 točk nižji IQ, razlog pa so fluoridi, ki jih vsebujejo praktično vse vode sveta, v plastenkah pa jih ni (ker bi sicer voda zasmrdela). Vas zanima, kdo je naročnik te raziskave? Morda kakšna polnilnica plastenk z vodo? Kje pa, raziskava je vendar neodvisna.

Raziskovalci na univerzi v Ovideu v Španiji so ugotovili, da bel kruh vsebuje bakterije, ki dobro vplivajo na delovanje črevesja. Gre za posebne vrste bakterij, ki bojda spodbujajo delovanje drugih bakterij, zato bi morali jesti čim več belega kruha, zaključujejo Španci. V resnici so pozabili, da je bel kruh narejen iz bele moke, ta pa iz luščenih zrn pšenice. In prav v lupini pšenice se nahaja hormon, ki možganom sporoča, kdaj smo dovolj pojedli. Če tega hormona ni, po statistiki ljudje pojemo 30 % več hrane oziroma toliko, kot smo je sposobni pojesti v 20 minutah (nekateri jedo hitreje). Četudi je zgodba o pozitivnih bakterijah resnična, pa dejstvo ostaja: bel kruh redi z bakterijami, ali brez.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani