Interaktivni dodatki:


(Coolbackgrounds)



Datum: 2. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj 10 % več soka ne pomeni več pijače?

Proizvajalci pijač so iznašli nov marketinški trik, ki na prvi pogled zgleda, kot laž, a morate poznati proces izdelave, da bi lahko razumeli ...

Če mislite, da je naravni sadni sok, ki ga kupite v trgovini, enak tistemu, ki ga sami stisnete iz sadja, se motite. Ko delate sok doma, je postopek znan. Ko ga delajo tovarne, pa ni tako preprosto.

Pridelovalci pijač najprej iz sadja naredijo koncentrat, kar pomeni, da odstranijo nepotrebno tekočino. Tak koncentrat je enostavneje transportirati po celem svetu. Saj ne mislite, da steklenice Coca-cole potujejo po celem svetu? Za to obstajajo lokalne polnilnice.

Mimogrede ... Ista pijača je lahko na drugem koncu sveta popolnoma drugačna, ker uporabljajo drugačno vodo.

Ko koncentrat prispe do lokalne polnilnice, dodajo vodo, pasterizirajo, da se sok prehitro ne pokvari in postavijo na police.

Če torej piše, da gre za 100 % naravni sok, pomeni, da so v zadnjem koraku dodali toliko vode, kot so jo v prvem odvzeli.

Če piše, da ima nek sok 30 % sadne osnove, pomeni, da so dodali trikrat več vode, kot so je odvzeli. Da pa okus ne bi bil preveč voden, si pomagajo z ojačevalci.

Če piše, da ima nek sok 10 % več sadne osnove, kot prej, ko jo je imel 30 %, pomeni, da ima sedaj 33 % sadnega koncentrata, za nekaj kapljic manj vode ter seveda lepšo embalažo in pogosto tudi spremenjeno ceno.

Ko boste naslednjič v trgovini videli, "gratis 10 % soka" to pomeni, da so ga malenkost manj razredčili.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani