Interaktivni dodatki:






Datum: 24. JUL 22 - ZANIMIVOSTI

Zdravljenje in hujšanje s hulahop obročem

Ali ste vedeli, da vam ura vrtenja hulahop obroča pobere 600 kalorij in, da je to "zdravilo", ki so ga uporabljali že stari Grki?

Moderen hulahop obroč, kot ga poznamo danes, sta leta 1958 "odkrila" Arthur K. Melin in Richard Knerr. Najprej sta naredila obroč za otroke, ki je imel premer 71 centimetrov, kasneje pa tudi za odrasle 102 centimetra. Hulahop je takoj postal velika uspešnica in samo nekaj dni po predstavitvi so jih prodali že več kot 50.000 na dan, v prvem letu pa več kot 100 milijonov. Potem je zanimanje za plastične obroče nekoliko padlo, leta 1999 ponovno vzniknilo, danes pa se spet vse več ljudi zanima za tovrstno rekreacijo.

Zakaj je hulahop tako popularen, ni težko uganiti.

Za uro vrtenja porabite 2.512 J (600 kalorij). Tovrstna telovadba ne zahteva veliko prostora, lahko "vadite" celo v pisarni, med službo, poleg tega pa pobere maščobe na mestih, kjer so nam najbolj v napoto (trebuh, stegna, zadnjica, tudi roke ...).


Leta 2011 so v Chicagu v ZDA naredili še obsežen medicinski test, kjer so ugotovili, da že 15 minut hulahopanja zmanjša nivo sladkorja v krvi za 30 odstotkov. Redno vrtenje obroča za polovico zmanjša nevarnost srčno-žilnih bolezni. Pol ure vadbe je enakovrednih 20 minut intenzivnega teka. In še: zaradi koncentracije pri vrtenju je vsaka minuta hulahopa enaka minuti meditacije, joge ... Zdravnike je najbolj presenetil spremenjen režim dihanja, ki se samodejno uskladi z vrtenjem obroča. Zato hulahop pomaga tudi asmatikom.

Za konec pa še shujševalna dieta, ki jo prakticira slovita pevka s popolno postavo Beyonce. Njen recept je vrtenje hulahopa 4-krat na dan po 15 minut. Pred tem popije pol litra vode, po vadbi pa četrt litra zelenjavnega soka (smoothie). Ob takem načinu prehranjevanja, sta ji dva obroka (zajtrk in pozno kosilo) v skupni vrednosti 5.024 J (1200 kalorij) povsem dovolj. Pravi, da je prvi teden te diete shujšala za 5 kilogramov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hulahop
 
hujšanje
 
dijeta
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani