Interaktivni dodatki:






Datum: 20. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

3 neverjetne kombinacije z banano

Predstavljamo vam tri neverjetne napitke, ki so bogati s hranljivimi snovmi in idealni sopotnik skozi vroče poletne dni

Priprava spodnjih napitkov je za vse recepte enaka. Vse sestavine vstavite v mešalnik, mešajte nekaj minut (zelo pomembno je, da se sestavine dobro primejo), na koncu pa lahko dodate še malo ledu ali vode, če vam je vse skupaj pregosto. Pazite le, da pijača ni prehladna, ker potem ne boste dosegli pravega učinka. Idealno je, da je temperatura med 20 in 36 stopinjami Celzija. V tem razponu so vitamini najbolj aktivni.

1. Banana in lanena semena
Zmešajte 1 banano, 1 pomarančo, 2 žlici lanenih semen in 2 žlici vaših priljubljenih beljakovin. Če nimate beljakovin v prahu, lahko uporabite sirotko, ali polnomastni jogurt.

2. Banana in jagodičevje
Eno banano zmešajte s skodelico jagodičevja (lahko so to jagode, borovnice, maline, brusnice ...). Dodajte 1 žlico naribanega ingverja, 1/2 skodelice mlačne vode, po želji pa lahko dodate tudi zdravo sladilo (med, javorjev sirup ...).

3. Banana in špinača
Presenečeni boste, kako zdravilna, hranilna in energije polna je ta kombinacija. Eno banano zmiksajte z 200 grami špinače. Dodate lahko še 1/2 skodelice fino zdrobljenih kosmičev, 1/2 skodelice jogurta ali kokosovega mleka in zdravo sladilo po okusu, a ne več kot 1 žlica.

Za vse zgoraj naštete kombinacije velja, da jih je najbolje piti na tešče, ko telo najbolj absorbira hranilne snovi. Takrat je tudi poraba maščobnih zalog največja.

Ker pa se zvečer v telesu ustvarja največ maščobnih zalog, vam priporočamo v branje ta prispevek: Triki, da ne boste nikdar lačni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani