Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Depilacija s sladkorjem

Eno najbolj bolečih stvari, ki jih opravljajo ženske, je mogoče narediti na povsem naraven način - primerno za nežno in občutljivo kožo

Depilacija s sladkorjem je postopek, ki ga že več stoletij uporabljajo ženske na Bližnjem vzhodu, nekateri pa celo verjamejo, da je to postopek, ki ga je uporabljala že Kleopatra v Egiptu v času največjega razcveta Rimskega imperija. Da bi popolnoma obvladale postopek, je potrebno nekaj vaje, vendar pa to nakazuje, da so ženske v arabskem svetu že od nekdaj skrbele za svoj videz, čeprav bi kdo zmotno razmišljal, da jim pod burkami to ni treba.

Kako torej pripraviti naravno depilacijsko pasto?

Za pripravo depilirne paste najprej grejte 250 gramov sladkorja, da potemni. Nato dodajte 200 gramov medu in precejen sok limone. Zmes odstranite iz štedilnika, a vse skupaj dobro mešajte. Dobili boste pasto podobno gosti smoli.


Ko se pasta dovolj ohladi, da jo lahko namažete na kožo, to naredite v nasprotni smeri rasti dlak. Čez mesto, ki ga depilirate dajte na trakove narezane bombažne krpe in s hitrimi potegi odstranite dlake podobno, kot pri voskanju. Na koncu vse skupaj sperite s toplo vodo, ker pa je depilacijska zmes narejena iz povsem naravnih materialov, je tudi bolj primerna za nežno in občutljivo kožo.

Po spletu sicer kroži kar nekaj variacij (namesto medu je mleko, ali celo nič), a je gornja kombinacija najboljša za kožo, zmanjšuje morebitna vnetje in celo manj boleča od voskanja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani