Interaktivni dodatki:






Datum: 7. MAJ 14 - DOBRO JE VEDETI

Gasilno sredstvo v coca-colinih pijačah

V Evropi smo lahko brez skrbi, ker smo uporabo bromiranega rastlinskega olja prepovedali pred desetimi leti, v ZDA pa so to storili šele ta teden

Leta 1977 je ameriški zvezni urad za hrano izdal začasno dovoljenje za uporabo BVO oziroma bromiranega rastlinskega olja. Skoraj 30 let je trajalo, da so najprej japonski in kasneje evropski uradniki prepovedali uporabo tega prehranskega dodatka. Raziskave so namreč dokazale, da se BVO kopiči v telesu, pospešuje rast rakastih celic, še bolj šokantno pa je dejstvo, da je BVO v resnici gasilno sredstvo.

15-letna  Sarah Kavanagh je uspela s svojo peticijo po spletni strani Change.org spremeniti svet.

15-letna Sarah Kavanagh je uspela s svojo peticijo po spletni strani Change.org spremeniti svet. (Nytimes.com)

Prepoved BVO, ki so ga Američani med tem uspeli patentirati po celem svetu, se je zgodila potem, ko je 15-letna Sarah Kavanagh iz Hattiesburga v zvezni državi Misisipi uspela zbrati dovolj somišljenikov, da so po spletu začeli s sistematičnim "obveščanjem" javnosti o nevarnosti BVO. Njena peticija na strani Change.org je v samo nekaj dneh pridobila 200.000 somišljenikov, v začetku leta 2013 pa so bili ameriški forumi polni tragičnih zgodb.

Ob tem pa ne smemo biti krivični samo do Coca-cole, pač pa se BVO pojavlja tudi v proizvodih Pepsi, pogost pa je še v pijačah za športnike in energijskih pijačah. Kot rečeno, da v Evropi ni.



Gasilno sredstvo v coca-colinih pijačah
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
bromirano rastlinsko olje
 
zdravje
 
pijače
 
Coca-cola
 
Pepsi
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani