Interaktivni dodatki:


Datum: 24. JUN 24 - DOBRO JE VEDETI

5 ogljikovih hidratov hujših od belega kruha

Kdo pravi, da so ogljikovi hidrati iz belega kuha najbolj škodljivi za naše zdravje in postavo. Obstaja nekaj hujših!

Če ste beli kruh črtali iz svojega jedilnika, še ne pomeni, da ste sedaj varni pred ogljikovimi hidrati. Na žalost obstaja nekaj še težjih živil ...

1. Kava z veliko sladkorja, smetano in čokolado
Ste vedeli, da ima tako natovorjena skodelica kave tudi0 do 1.674 J ( do 400 kalorij), ogljikovih hidratov pa je toliko, kot v 80 gramih testenin? Kava ni problematična, pač pa dodatki.

2. Sadni sokovi
Če si zjutraj naredite sok iz vsaj treh vrst sadja, upoštevajte, da je v 2 dcl soka lahko tudi do 75 gramov ogljikovih hidratov in 65 gramov sladkorja.

3. Krekerji s sirom
Krekerji sicer nimajo ogljikovih hidratov, vendar pa tudi drugih hranilnih snovi nimajo. Pravzaprav so zelo pusti, imajo pa veliko aditivov, kemikalij, umetnih barvil ... Naj vas ne zavedejo organski krekerji, ker so razlike res minimalne, koristi za organizem pa ni.

4. Mafini, krofi
V povprečno velikem krofu oziroma mafinu je lahko tudi do 64 gramov ogljikovih hidratov in več kot 30 gramov sladkorja. Poskusite se držati pravila, da na dan ne pojeste več kot 50 gramov mafinov, krofov.

5. Sadni jogurt
V jogurtovem lončku je od 12 do 15 gramov ogljikovih hidratov in tudi veliko sladkorja. Večinoma gre za predelane hidrate, ki v telesu hitro izgorijo in v resnici nimajo prav nikakršnega vpliva na zdravje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kava
 
sadni jogurt
 
sadni sok
 
krekreji
 
krof
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani