Interaktivni dodatki:


(Inhabitots.com)Datum: 19. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Napitki za razstrupljanje, ki jih lahko pripravite nocoj

Ljudje marsikaj pojemo, zato je dobro, da razmišljamo tudi o tem, kako te strupe spraviti iz telesa. Preberite in presenečeni boste, kako je to enostavno ...

Začnimo s pripravo. Najboljši razstrupljevalec je voda. Če vodi dodate nekaj stvari, lahko razstrupljanje močno pospešite, poleg tega pa dobi tako obogatena voda boljši okus. Napitek za razstrupljanje vedno pripravljajte zvečer in ga čez noč pustite v hladilniku.

Voda z jabolkom in cimetom
Stimulira delovanje celotnega telesa, še posebej razdraži, prijetno razdraži čutila. Jabolko že samo po sebi vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Pri pripravi napitka vam ni treba pretiravati s količinami. Ena palčka cimeta je dovolj za liter vode in eno jabolko. Jabolko naj bo narezano na tanke krhlje.

Voda s kumarico, limono in meto
Kumarice so odlično sredstvo za zadrževanje vode in zelo pomagajo, da telo ne dehidrira. Limona uravnava delovanje prebavnega trakta. Limeta v konkretnem primeru služi le kot povezovalni element med kumarico in limono (beri: ublaži oba okusa). Mešalno razmerje v tem primeru je, da na tri litre vode dodate tri limone narezane na tanke rezine, pol srednje velike kumarice prav tako na tanko narezane in 10 listov sveže limete. Še sami boste težko verjeli, kako prijeten napitek nastane iz tega.

Voda z grenivko
Če želite očistiti telo in pri tem še malo shujšati, pripravite napitek iz grenivke. V liter vode dajte tri na krhlje narezane grenivke, za bolj sladek okus pa lahko dodatek še mandarino. Mandarina je pomembna tudi zato, ker uravnava nivo inzulina, stabilizira nivo sladkorja v krvi in pospešuje izgorevanje maščob. Grenivka ima veliko vitamina C, ki krepi imunski sistem, hkrati pa pospešuje izgorevanje maščob v energijo. Če si boste tak napitek privoščili na tešče in po njem vsaj pol ure nič jedli, do shujševalni efekt še večji.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
voda
 
kumarice
 
limona
 
limeta
 
cimet
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani