Interaktivni dodatki:


(Secretlyhealthy.com)Datum: 17. OKT 23 - ZANIMIVOSTI

Smuti iz ene sestavine za točno določeno težavo

Zelenjavni sokovi so zelo hranljivi in pravi mali zakladi zdravja - Sokovi iz ene zelenjave imajo običajno več zdravilnih učinkov, kot mešanice ...

Če ste pristaš doma narejenih zelenjavnih sokov, potem veste, kako težko je ujeti in ponoviti (ponavljati?) isti okus. Poleg tega ima vsaka mešanica prevladujočo sestavino, kako tak napitek vpliva na naše telo, pa je zmeraj uganka.

Vsemu temu se lahko ognete, če si pripravljate sokove samo iz enega sadja oziroma zelenjave.

Korenček
Če boste vsako jutro popili dva decilitra čistega korenčkovega soka, potem vam bodo najbolj hvaležne ledvice, takoj na drugem mestu pa so lasje in nohti. Če sok še rahlo začinite (posebej veliko dodajte popra), boste dobili nov, neznan okus, ki odstrani vse črevesne bolezni, krce v trebušni votlini ...

Fižol
Tudi iz fižola je mogoče narediti zdravilen napitek. V mikser dajte stročji fižol, vendar ne več kot deciliter na dan. Sok je zelo koristen za srce, proti ledvičnim kamnom, revmatizmu, sladkorni, najbolj pa pomaga pri čiščenju kože in mozoljev. Fižolov sok bi morali piti predvsem mladostniki.

Repa
Kuhana, ali surova repa je balzam za želodec. Repa je prav tako tudi zelo bazična, kar pomeni, da je priporočljiva, ko vas peče zgaga (trebušna kislina). Je pa tudi pri tem potrebno biti pazljiv, saj je maksimalna dnevna količina vsega 1 deciliter 5 minut pred vsakim obrokom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
korenček
 
repa
 
fižol
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani