Interaktivni dodatki:






Datum: 26. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Marketinški triki, ki vplivajo na vaše zdravje

Če vas skrbi za lastno zdravje, je dobro poznati nekaj "resnic", ki so v resnici marketinški triki.

Zbrali smo nekaj marketinških trikov, ki so postali vsesplošno poznani in danes sploh ne dvomimo v njih. Resnica je pogosto povsem drugačna, potrošniki pa smo pogosto zavedeni.

  • Leta 2006 so največji svetovni proizvajalci gaziranih pijač sklenili, da bodo omejili njihovo prodajo v avtomatih in, da je čas, da potrošnikom ponudijo nekaj novega, z dodanimi vitamini in z manj sladkorja. Tako so nastale športne pijače, ki imajo sicer drugačen sladkor, njihov vpliv na človekov organizem pa je enak prejšnjim pijačam. Gre za marketinški trik.

  • Raziskave so potrdile, če piše na embalaži "organsko", "izdelano s polnozrnato moko" ali "brez dodanih transmaščob" polovica kupcev ne preveri embalaže. Če pa so te stvari napisane s svetlimi črkami, je teh še za tretjino več. Zato: ne ozirajte se na velike napise, ker se tam samo, da vas zmedejo. Skrivnost, če sploh, je v malih črkah.

  • V mesnih izdelkih je pogosto dodana skrivna sestavina, ki je ni zavedena v nobeni deklaraciji. Namreč: da bi mesnim izdelkom podaljšali rok uporabnosti, je dodana "roza sluz", ki so v resnici goveji obrezki dekontaminirani z amonijakom in citronsko kislino.

  • Približno pred pol stoletja so se pojavile prve raziskave, ki so dokazovale, kako sladkor slabo vpliva na zdravje srca in ožilja. Proizvajalci so se takrat na vse kriplje trudili, da bi dokazali nasprotno. Tako imamo danes 56 vrst sladkorja, ki pa imajo vsi enake učinke na naše zdravje, kot rafiniran sladkor. Najbolj zanesljiv test naj bo še vedno vaš jezik: če je sladko, bodite pazljivi.

  • V 20. letih prejšnjega stoletja so se pojavili koruzni kosmiči, ki so jih promovirali, kot najboljši zajtrk. Ker so bila jajca njihov največji sovražnik, so proizvajalci razširili mit, da rumenjak povišuje holesterol. Danes vemo, da ga ne, a mit je še vedno med nami.

  • Proizvajalci kosmičev imajo na vesti še eno neresnico. desetletja se nas trudijo prepričati, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Res je pomemben, vendar, ni pomembno kdaj jeste, pač pa kaj. Resnica je, če jeste veliko enostavnih ogljikovih hidratov, potem telo proizvaja inzulin in sproži nastanek maščob.



Marketinški triki, ki vplivajo na vaše zdravje
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani