Interaktivni dodatki:






Datum: 26. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako hujšati brez škode na zdravju

Nutricisti so zbrali nekaj enostavnih nasvetov za hujšanje, kjer nas ni treba biti strah, da bi to vplivalo na naše zdravje. Za kaj gre?

Nutricisti in zdravniki se strinjajo, da je zdravo hujšanje tisto, kjer ne izgubimo več kot 1 kilogram na teden, še boljše pa pol kilograma. Hujšanje na mesec ne sme biti hitrejše kot 3 do 4 kilograme. To je ne samo počasi, pač pa je včasih tudi težko merljivo, ker nam kilogrami čez dan nihajo gor in dol ...

Prav zato se velja držati teh nasvetov, pri dnevni prehrani pa pojejte manj, kot je predpisana dnevna količina energije (kalorij). Cilj naj vam bo pojesti 2.093 J (500 kalorij) manj na dan.

1. Spanje
Nutricisti so si enotni: brez zadostne količine spanja, se vaše telo ne bo spočilo, ne očistilo, v organizmu bodo ostajale "prazne" kalorij. Zato je pomembno, da pred shujševalno dieto vsaj 3 dni prej greste spati najpozneje ob 23 uri in spite zdravih 8 ur (brez vmesnega prebujanja).

2. Izključite "prazne" ogljikove hidrate
Enostavni ogljikovi hidrati hitro vstopijo v kri in daj organizmu energijo, vendar njihova moč hitro splahni, moč pa poide. Takšno nihanje vzpodbudi apetit in ste še bolj lačni, kot bi bili, če teh hidratov ne bi jedli. Izogibajte se sladkarijam, tortam, pekovskemu pecivu, tudi testeninam in kruhu. Če že, naj bodo to polnozrnati izdelki s čim manj (najbolje: nič) bele moke.

3. Zelene vlaknine in beljakovine
Potrudite se, da vsak obrok obogatite z beljakovinami in vlakninami. Oboje je zelo zdravo za telo, očiščevanje in vsebuje veliko hranljivih sestavin. Potrudite se, da boste čez dan pojedli čim več zelenih živil. Zelena zelenjava močno pripomore k pravilnemu delovanju črevesja.

4. koraki
Povsem za konec smo pustili najpomembnejši cilj, ki se ga morate držati: na dan naredite vsaj 10.000 korakov. Ni vam treba hoditi k telovadbi in v fitnes (čeprav oboje ne škodi), dovolj je, da ste aktivni, da ste v gibanju, se premikate. S tem zaposlite mišice in tudi črevesje. Najslabše je, če stvari zastajajo, ker se na tem mestu kopičijo nezdrave stvari. Ker 10.000 korakov ni malo, vam to vsak dan morda ne bo uspelo. A nič ne de! Pomembno je, da imate to v načrtu in se ne zaležite doma na kavču ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani