Interaktivni dodatki:


Datum: 16. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Test s prsti na nogi za bolezni srca?

Ali imate težave s srcem, lahko enostavno preverite s tem testom ...

Bolezni srca in ožilja pogosto ne zaznamo. Če ste predebeli, kadite ali imate sedeče delo, pogosto sploh ne registriramo težav, ki se pojavijo ob srčno-žilnih težavah, to pa lahko povzroči nenadno kap, srčni napad, ki je lahko tudi usodno. Mnogo je primerov, ko se zdi, da so se srčno-žilne bolezni pojavile iznenada. Pa se niso!

Srce nas pravočasno opomni na težave, le mi jih ne opazimo!

Kaj narediti?

Obstaja preprost test s katerim lahko ugotovite, predvsem pa opazujete svoje telo. Na žalost to še ne pomeni, da je vse v redu z vami, ste pa kljub vsemu lahko pomirjeni, da vsaj najresnejših opozoril (še) niste spregledali.

Test gre tako: usedite se na tla, iztegnite noge, prste na nogah obrnite proti sebi, nato pa se z rokami dotaknite prstov.

Če to storite brez težav, ste lahko pomirjeni.

Če tega ne morete storiti z lahkoto, se malo zamislite. Namreč: da telo ni dovolj prožno, je prvi znak, da je nekaj narobe z ožiljem ali srcem. Lahko gre za pomanjkanje kalogena, kar moti krvni obtok. Lahko gre za zamaščene žile ali nefunkcionalne sklepe, kar zmanjša gibljivost. Lahko ste se samo preveč najedli in gre za težave z nepravilno prehrano. Lahko je kriv tudi previsok krvni pritisk, kar je še posebej nevarno za srce.

Težav je lahko še več.

Vsekakor ta test ponovite še naslednji dan in poskusite popraviti kakšno težavo. Storite to, saj gre vendar za vaše zdravje!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani