Interaktivni dodatki:






Datum: 20. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zdaj je čas mastnih rib, riža in blitve

Ali ste vedeli, da mastne ribe spomladi najbolje krepijo imunski sistem? Če ne želite zboleti, so to najboljše zaščite ...

Veliko slišimo, da je vitamin D ključnega pomena za imunski sistem in bi zato morali jesti več morskih sadežev in mastnih rib, med katerimi prednjačita skuša in losos. Oboje ne samo, da nas napolni z vitamini in drugimi pomembnimi minerali, pač pa nas spravijo v dobro voljo in organizmu dajejo prepotrebno energijo, ki jo potrebujemo v teh časih.

Po drugi strani pa so spomladi bolj obremenjene tudi dihalne poti (ne samo sprememba vremena, pač pa tudi težave s cvetnim prahom), zato moramo biti pozorni tudi na vitamin A.

In še na eno stvar opozarjajo nutricisti. Rjavi riž je zmagovalec v količini vlaknin. Vsebuje tudi veliko triptofana, aminokislin in seveda tudi melatonina in serotonina, kar pomaga pri boljšem spancu. Če se zjutraj zbudimo spočiti, ponoči pa je telo opravilo vse očiščevalne in regeneracijske funkcije, se boste tudi čez dan bolje počutili. To je v času nestanovitnega aprilskega vremena še kako pomembno.

In še eno stvar ne smemo spregledati ... Zeleno-listnata zelenjava vsebuje veliko klorofila, pa pa nas brani pred virusi in bakterijami vseh vrst. Poleg tega zelena zelenjava čisti kri, preprečuje zakisanost in pomaga pri čiščenju organizma. Najmočnejši igralec v tem delu je blitva!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani