Interaktivni dodatki:






Datum: 19. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj je bolj nevarno: pomanjkanje kondicije, ali preveč kilogramov?

Zmanjšana kondicija in povišana teža sta sicer povezana, vendar ne tako, kot si mislite. Slaba kondicija je nevarnejša ...

12 let je trajala obsežna raziskava v Veliki Britaniji. Sodelovalo je 330 tisoč moških in žensk, ki so jim ves čas merili obseg trebuha, težo ter indeks fizične aktivnosti. Rezultat je mnoge presenetil.

Ugotovili so, da povišani kilogrami sploh niso tako nevarni za zdravje, ko se nam zdi. Na povečano težo namreč vpliva veliko dejavnikov in ni krivo samo to, da nekateri veliko jedo. Več kot 40 % debelih namreč poje manj, kot ljudje, ki nimajo težav s kilogrami. V teh primerih gre lahko za dedne bolezni, probleme s presnovo in drugo.

Veliko bolj nevarna je slaba kondicija. Raziskava je pokazala, da že 20 minut lahkotnega sprehoda za 30 % zmanjša nevarnost nastanka srčno-žilnih bolezni in to ne glede na kilograme. Poleg tega so moški v večji nevarnosti in bi morali poleg sprehodov še vsaj 2-krat na teden po eno uro intenzivno telovaditi, da bi si še dodatno okrepili kondicijo in nevarnost srčno-žilnih bolezni pripeljali na nivo, kot je pri ženskah.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
teža
 
kilogrami
 
kondicija
 
hrana
 
raziskava
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani