Interaktivni dodatki:


Datum: 18. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

4 najslabša ljudska zdravila

Nekatera naravna domača zdravila, ki jih v ljudski medicini poznamo že stoletja, so danes neuporabna in celo povzročijo več škode, kot koristi.

Vsa zdravila iz domače lekarne danes niso več koristna. Danes to vemo, ker bolezni veliko bolje poznamo.

1. Izcedek iz nosu
Izcedek iz nosu je zelo neprijeten pojav, ki so ga nekoč "zdravili" s češnjevim sokom. Sluznica se bo začela braniti tako, da bo začela izločati odvečno tekočino, torej se bo zgodilo to, kar bi radi pozdravili.

2. Inhaliranje kuhanega krompirja
Da bi prečistili dihalne poti in očistili nos, so včasih zdravili z vdihavanjem krompirjeve pare. To sicer deluje, vendar samo proti lajšanju simptomov, ne pa tudi v boju proti virusom. To početje nikakor ne pripelje do okrevanja.

3. Klistir za gliste
V ljudski medicini se za boj proti glistam pogosto uporablja klistiranje. Danes vemo, da to velja le za parazite, ki so pri koncu debelega črevesa, ne pa pri tistih, ki so se naselili nekoliko globje. Poleg tega lahko česnov klistir povzroči zoprne črevesne motnje ...

4. Zelje proti gastritisu
Danes vemo, da gastritis povzroča bakterija helicobacter pylori, ki jo lahko iz želodca odstranimo samo s pomočjo antibiotikov. Zato je pitje zeljnega soka pri tem popolnoma neučinkovito, učinek pa je lahko prej nasproten, če pijete ta sok na prazen želodec. Sodobna medicina danes ve, da zeljni sok ne more pomagati, lahko pa povzroči napihnjenost in težave s plini.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani